Nutergia Ergyfemina 250ml

van Nutergia
Voedingssupplement voor het premenstrueel syndroom (PMS)
19,00 

In voorraad!

+1.4% oftewel 0,27
in Mijn Loyaliteitsbonus
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd OF in afhaalpunt 24u via Mondial Relay of 24u via DPD of 24u via Bpost of 24u via Bpost of 48u via ColliShop
Beschrijving

Nutergia Ergyfemina 250ml

Eigenschappen:
Het leven van een vrouw verloopt van de puberteit tot de overgang op het ritme van een hormonenballet, aangevoerd door het duo hypothalamus-hypofyse. Terwijl heel wat vrouwen geen hinder van deze hormonale invloeden ondervinden, vormen ze voor vele anderen een bron van min of meer aanzienlijke ongemakken: symptomen vóór de menstruatie doorbreekt, pijnlijke maandstonden. De cyclus “geraakt ontregeld” en gaat gepaard met stress, geprikkeldheid, gemoedswisselingen, oedeem: wij spreken dan van het premenstrueel syndroom of PMS. Lastige of zelfs invaliderende verschijnselen beïnvloed door factoren van buitenaf en het voedingsevenwicht.
Er bestaan natuurlijke oplossingen om tijdens de cycli levenskracht en energie te helpen behouden door het hormonale evenwicht te herstellen en bepaalde neurotransmitters in de hersenen te regelen (opioïden). Hierbij komt uiteraard op de eerste plaats de aanpak van stress, van de voeding (mineralen, essentiële vetzuren) en de levensstijl (lichaamsbeweging, verkwikkende rust, rookstop).

Ergyfemina associeert:
- 5 planten waarvan 2 specifiek voor de vrouw:
1. Vrouwenmantel (bloemknoppen) - regeling van progesteronsecretie in de ovaria en veneus tonicum;
2. Kuisboom (vrucht) - progesterone-like en anti-oestrogene werking - antiprolactine;
3. Tijm (bovengronds gedeelte) - spasmolyticum - ontstekingsremmer en algemeen tonicum;
4. Kummel (zaden) - spasmolyticum;
5. Hysop (bovengronds gedeelte) - antioxidans en tonicum.
- Mineralen en oligo-elementen om de werking van de planten te versterken:
De waterige oplossing van oligo-elementen uit de zee brengt onder meer magnesium, zink en molybdeen aan die belangrijk zijn voor het vrouwelijk evenwicht tijdens de cycli.

Kuisboom - vitex agnus-castus
De vruchten hebben een fytoprogestagene werking door het progesterongehalte in de luteale fase bij een tekort te verhogen. In geval van hyperprolactinemie (dikwijls te wijten aan stress of aan hypothyreoïdie) normaliseren zij de pulsatiele secretie van GnRH door de hypothalamus en de hypofysaire gonadotrofines LH en FSH. Kuisboom bevat immers diterpenen die een agonistische dopa.werking blijken uit te oefenen door een sterkte affiniteit voor de D2-receptoren, die de prolactineproductie onderdrukt.
Kuisboom bindt zich ten slotte aan de opioïde receptoren, bootst de werking van natuurlijke ß-endorfine na en regelt zo de cyclus, waardoor het PMS verbetert. Kuisboom verbetert de lichamelijke (hoofdpijn, gezwollen en pijnlijke onderbuik, pijnlijke borsten) en psychische klachten (geprikkeldheid, depressie, zenuwachtigheid, gejaagdheid) van het PMS.
De plant heeft ook een gunstige invloed in de behandeling van premenstruele dysfore stoornis (PMDS) door de emotionele en lichamelijke stoornissen te verlichten. Kuisboom verbetert pijnlijke borsten, te wijten aan hyperprolactinemie.

Vrouwenmantel - alchemilla vulgaris
Vrouwenmantel behoort tot de familie van de Rosaceae en is rijk aan polyfenolen. Door de luteotrope werking regelt deze plant de progesteronsecretie in de ovaria. Vandaar het gebruik ervan in de behandeling van het premenstrueel syndroom. Omwille van de menstruatie regelende werking is vrouwenmantel aanbevolen in geval van dysmenorroe en meno metrorragie om al te hevig bloedverlies te verminderen.
Vrouwenmantel is ook een veneuze vasoconstrictor door de capillaire weerstand te verhogen te wijten aan een anti-elastasewerking.

Tijm - thymus vulgaris
Tijm heeft een antimicrobiële en antioxiderende werking en wordt hier gebruikt voor zijn spasmolytische en anti-inflammatoire eigenschappen dankzij de flavonoïden. In een gerandomiseerde studie bij 120 studentes met dysmenorroe is het effect van tijm vergelijkbaar met dat van een NSAID om de pijn te verlichten. Tijm is ook een algemeen versterkend middel.

Kummel - cuminum cyminum
Kummel is antioxiderend en schimmeldodend en wordt in de ayurvedische geneeskunde gebruikt voor zijn spasmolytische eigenschappen, in de Iraanse geneeskunde voor PMS-gerelateerde stoornissen. In een gerandomiseerde studie leidde het gebruik ervan door 100 studentes met menstruatiepijn tot een significante vermindering van de pijn vanaf de eerste behandelingscyclus.

Hysop - hyssopus officinalis
Deze plant bevat talrijke polyfenolbestanddelen waardoor hij antioxiderende eigenschappen bezit. Hysop werkt antimicrobieel en schimmeldodend, en heeft ook een licht spasmolytisch effect.

De waterige oplossing van oligo-elementen zorgt voor de aanvoer van:
- Molybdeen: xanthine-oxidase en aldehyde oxidase zijn molybdo-enzymen: beide werken op het ontgiftingsproces van oestradiol en progesteron in de lever, maar ook van de xeno-oestrogenen (bisfenol A, parabenen). Immers, hun opstapeling door een gebrek aan molybdeen kan verantwoordelijk zijn voor hyperoestrogenisme en bijdragen tot het optreden van het PMS.
- Magnesium, noodzakelijk voor het metabolisme van de vetzuren, en dus voor de vorming van de prostaglandines en voor het metabolisme van de neuromediatoren. Een studie toont aan dat ⅓ van de vrouwen met het PMS een tekort aan magnesium vertoont, en dat dit aantal iets hoger ligt dan bij vrouwen zonder klachten.
Klinische studies concluderen dat magnesium alleen of in associatie met vitamine B6 talrijke PMS-klachten verbetert ten opzichte van placebo.
- Zink, betrokken bij de synthese van de vrouwelijke hormonen.

Indicaties:
Vrouwen
Oraal gebruik
Bij pijnlijke en/of hevige menstruatie
Voor het premenstrueel syndroom (PMS) en de periovergang
Bij bovenmatige hormonale activiteit, onregelmatige cyclus, spanning in de borsten

Samenstelling:
Waterige oplossing van oligo-elementen (gefilterd water, natriumarm zeewaterconcentraat, gestandaardiseerd lithothamniumextract - phymatolithon calcareum, zink-, ijzer- en kopergluconaat, chroomchloride, mangaansulfaat, natriummolybdaat en -seleniet), stabilisator: plantaardige glycerine; extracten van kuisboom (vitex agnus castus), kummel (cuminum cyminum), hysop (hyssopus officinalis), vrouwenmantel (alchemilla vulgaris) en tijm (thymus vulgaris), conserveermiddel: kaliumsorbaat; voedingszuur: melkzuur; zinkchloride

Voor 20ml VWR*
Vrouwenmantel** 500mg
Hysop** 500mg
Kummel** 500mg
Tijm** 400mg
Kuisboom** 80mg
Waterige oplossing van oligo-elementen
Voornaamste aangevoerde mineralen
Magnesium 56mg 15%
Zink 1,5mg 15%
Molybdeen 10μg 20%
*Voedingswaardreferenties
**Equivalent droge plant

Gebruiksaanwijzing:
10 tot 20 ml per dag in een ½ glas water (75 ml)

Voorzorgsmaatregelen:
Niet geschikt voor kinderen minder dan 12 jaar, zwangere en borst gevende vrouwen en met persoonlijke of familiale voorgeschiedenis van borstkanker.

Inhoud:
Flacon 250 ml
Kenmerken:
Merk Nutergia
Categorie Menstruatie
Prijs 19,00 
Reviews 4.3/5 (36 reviews)
Gewicht 294 gr
Verzameld via Ekomi Reviews
4,3
36 reviews
5 sterren
(17)
4 sterren
(14)
3 sterren
(2)
2 sterren
(3)
1 ster
(0)
Alle reviews over Nutergia Ergyfemina 250ml werden verzameld door geverifieerde kopers, via eKomi
De reviews zichtbaar op deze pagina werden verzameld bij personen die dit product aankochten bij Newpharma. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de reviews is zo maximaal verzekerd.
Katrien

05/09/2020
dit supplement werkt bij pms-klachten, zowel fysiek als voor stemming
  0 0   Gemeld!
Laurence

30/06/2019
Niet zo lekker product. Gebruikt om een betere menstruatiecyclus te hebben.
  0 0   Gemeld!
Hannah

18/02/2019
Helpt wel met perimenopause symptomen, smaak is niet erg.
  0 0   Gemeld!
Ilse

06/07/2018
Helpt een beetje bij PMS.
  0 0   Gemeld!
Natacha

15/05/2018
helpt te verzachten
  0 0   Gemeld!
Dorien

03/02/2018
effectief tegen PMS
  0 0   Gemeld!
vanessa

28/07/2017
heel goed
  0 0   Gemeld!
vanessa

15/07/2017
het werkt al ik voel het
  0 0   Gemeld!
Dorien

12/07/2017
effectief bij pas
  0 0   Gemeld!
Aangezien dit product over weinig Nederlandstalige reviews beschikt, vindt u hieronder automatisch vertaalde reviews uit andere talen.
Bernadette

16/02/2021
Gebruikt in het kader van pijnlijke symptomen tijdens de menstruatie, vermindert deze aanzienlijk .. Te nemen op advies van uw apotheker.
  0 0   Gemeld!
Bernadette

12/10/2020
Zeer serieus laboratorium, product gebruikt in de context van pijnlijke menstruaties, zeer effectief, ik zal het echter aan mijn familieleden aanbevelen nadat ze de toestemming van hun arts hebben gehad om interacties met andere medicijnen of planten te vermijden.
  0 0   Gemeld!
Caroline

18/08/2020
Gebruikt zoals geadviseerd van de 15e tot de 25e dag van de cyclus. Geen merkbare pijnniveau-effecten op dit moment na reeds 2 volledige cycli ... (echter geen bijwerkingen).
  0 0   Gemeld!
Bernadette

10/08/2020
Gebruikt in een context van menstruatiepijn, is het nog steeds nodig om 2 tot 3 kuren te wachten om goede resultaten te noteren Zeer goede spijsverteringstolerantie, maar heb nog steeds een mening van uw apotheker of iemand anders om het te gebruiken.
  0 0   Gemeld!
LARISSA

17/01/2020
Een goede natuurlijke bondgenoot van pre-menopauze en tegen het pre-menstruele syndroom
  1 0   Gemeld!
Fabienne

06/01/2020
Blijkbaar zijn de effecten in mijn geval onmiddellijk
  1 0   Gemeld!
Valérie

12/10/2019
Ik moet het snel gebruiken, maar veel goeds gehoord.
  0 0   Gemeld!
Isa

11/10/2019
Effectief als u het minimaal drie maanden gebruikt.
  1 0   Gemeld!
Sophie

30/09/2019
Denk dat dit product het gewenste effect heeft. Meer dan een paar maanden te zien.
  1 0   Gemeld!
LARISSA

20/09/2019
Top in synergie met teunisbloemolie. De effecten van SPM zijn relatief afgevlakt
  0 0   Gemeld!
TRINIDAD

31/08/2019
Mij is het voor de menopauze, het is 1 halve maand en ik zie geen verschil
  1 0   Gemeld!
Isa

10/08/2019
Voorgeschreven om SPM te behandelen. Voorlopig geen effecten, maar enkele maanden gebruik zijn nodig.
  0 0   Gemeld!
Dominique

07/12/2018
SPM onder controle met dit product
  1 0   Gemeld!
Elisa

12/11/2018
Ik voel een echt verschil in het beheer van mijn premenstruele stoornissen!
  0 0   Gemeld!
Sionne

02/11/2018
Ik gebruik dit product al een paar maanden en de effecten beginnen te worden gevoeld. Mijn premenstrueel syndroom is minder sterk: minder pijn in de borst, minder gemoedsveranderingen en nervositeit. Met endometriose lijd ik veel tijdens mijn menstruatie. Licht beter aan deze kant, ook als de pijnen nog steeds aanwezig zijn. Ik heb minder misselijkheid en ik leeg minder in het toilet. Dat is het al.
  2 0   Gemeld!
Delphine

19/08/2018
Ik raad dit product aan voor vrouwen die last hebben van pre-menstruele aandoeningen
  0 0   Gemeld!
Noella

18/05/2018
Reguleert de menstruatiecyclus
  0 0   Gemeld!
stephanie

03/05/2018
Gunstig effect voor de ongemakkelijke periode van de regels
  0 0   Gemeld!
stephanie
  0 0   Gemeld!
Zohra
  1 0   Gemeld!
Noella

27/12/2017
Uitstekend voor regularisatie regels tieners.
  0 0   Gemeld!
Malika

27/10/2017
natuurlijk product dat helpt tegen premenstruele klachten
  0 0   Gemeld!
Jennifer

12/07/2017
Ik heb niets gevonden.
  0 0   Gemeld!
Sabrina

12/07/2017
Perfect! Stop die lijden aan maag pijn vóór en tijdens de menstruatie, omdat het gebruik van dit product
  1 0   Gemeld!
laurent
  0 0   Gemeld!
De personen die dit artikel hebben gekocht, hebben ook het volgende gekocht:
Populaire producten