> > > Lactophar Junior Blister Gelules 2x10

Lactophar Junior Blister Gelules 2x10

van Nutriphyt
Lactophar Junior Blister Gelules 2x10
Pro- en prebiotica voor kinderen
Uw prijs
8,10 
Prijs apotheek: 9,00 €
Aantal Nog maar 5 in voorraad!
Toevoegen aan winkelwagentje
Besteld voor 12u,
morgen bij u geleverd
(of in 24u in afhaalpunt)
Beschrijving

Lactophar Junior Blister Gelules 2x10

Eigenschappen:
Weinig mensen lijken zich te realiseren dat de meeste bacteriën levensnoodzakelijk zijn.
Zo ziet men dat het hebben van een steriele darm (een darm zonder darmbacteriën) op korte termijn de dood als gevolg heeft. Een ander voorbeeld dat hun relevantie aantoont, is dat in de natuur alle afval wordt opgeruimd door bacteriën, i.e. nitriet- en nitraatbacteriën, waardoor zij van essentieel belang zijn om een harmonisch evenwicht te verkrijgen. Kortom, we zijn vergeten dat het grootste aantal bacteriën niet pathogeen is, maar levensnoodzakelijk. Zo leven er een 400-tal soorten in harmonie in onze darm bij een volwassene. Bij een baby wordt deze geïnstalleerd via een natuurlijke bevalling en via borstvoeding. Vandaar dat deze twee factoren van essentieel belang zijn voor een gezonde baby. De meeste voedingsproblemen ontstaan dan ook bij het wijzigen van voeding en dan blijkt het belangrijk de darm te ondersteunen via specifieke probiotica.

Men heeft eveneens uit het oog verloren dat het milieu even belangrijk is als de bacterie want zonder gepaste voedingsbodem kan een virus, bacterie of schimmel zich niet ontwikkelen. Indien de darmflora ontregeld is spreekt men dan van dissymbiose of van dysbiosis.

Eén van de belangrijke rollen van darmflora is de productie van bepaalde zuren waardoor de groei van bepaalde ongewenste bacteriën geïnhibeerd wordt.

De term probiotica wordt gebruikt voor preparaten op basis van levende micro-organismen die een positieve werking hebben op de gastheer / -vrouw door darmecologie te verbeteren. We kunnen ook spreken van darmflora, want de bacteriën behoren tot de lagere plantenwereld. Het gaat o.a. om culturen van melkzuurbacteriën, namelijk lactobacillen en bifidobacteriën, en culturen van niet-melkzuurbacteriën zoals preparaten op basis van de gist Saccharomyces boulardii. Deze laatste wordt door ons niet gebruikt omdat deze normaal niet behoort tot onze normale humane darmflora en omdat afhankelijk van de zuurgraad van de darm deze zich pathogeen kan gedragen (fungemie).

Voedingssupplementen met probiotica worden door patiënten gebruikt bij darm-problematiek, maar zijn niet geregistreerd als geneesmiddel. Baby’s worden geboren met een darm waar de darmflora nog moet worden geïnstalleerd. Deze zijn van essentieel belang voor een goede vertering. Bij een snel groeiende baby is de vertering van cruciaal belang. Het is juist daar dat het fout gaat. Baby’s hebben dan ook vaak last van winderigheid, opgeblazen buikjes, darmkrampjes, diarree, verstopping, ... De meeste problemen hebben te maken met spijsverteringsproblemen.
Voor een blijvend herstel van een gestoorde darmflora zijn vooral de autochtone (de lichaamseigen) darmbewoners van groot belang. In tegenstelling tot allochtone micro-organismen zoals de in gewone yoghurt aanwezige lactobacillus bulgaricus en Streptococcus thermophilus die slechts tijdelijk in de darm blijven, zijn de autochtone in staat zich daar ook op langere termijn te handhaven. Wat de normale darmflora betreft, zijn vooral de Lactobacillus acidophilus en Bifidobacterium bifidum van groot belang. Het is ondertussen bekend dat de darmflora grondig gestoord kan zijn na gebruik van een antibioticum. Ook door verkeerde voedingsgewoonten en door stress kan de darm uit evenwicht geraken. Obstipatie en diarree zijn belangrijke signalen voor deze toestand. Vastgesteld is dat stress kan leiden tot veranderingen in het vermogen van bacteriën om zich aan de darmen te hechten.

Wat we blijkbaar vergeten zijn is dat onze darmflora (ongeveer 2 kg of 1014 symbiotische bacteriën) zelf antibiotische eigenschappen heeft. Onze darmbacteriën produceren in grote hoeveelheden zuur waardoor er een ongunstige zuurgraad ontstaat voor potentiële ziekteverwekkers. Naast het produceren van bacteriocide stoffen (natuurlijke antibiotica) die voor een aantal indringers dodelijk zijn, hechten ze zich in grote getallen aan de darmwand waardoor ze verhinderen dat gevaarlijke

organismen zich daar verder ontwikkelen.

Er moet ook op gewezen dat de functie van darmflora veel uitgebreider is dan hun antimicrobiële 
invloed; ze bevorderen de gezondheid ook nog op andere gebieden.
Zij produceren enzymen die de vertering stimuleren. Een voorbeeld daarvan is lactase die de vertering van lactose bevordert bij lactose-intolerantie.

Vastgesteld werd dat lactobacillus acidophilus in staat is de cholesterol te verlagen. Dit is een voorbeeld dat aantoont hoe belangrijk het is om niet te spreken over darmflora dan wel over specifieke stammen waarvan bewezen is dat ze bepaalde effecten kunnen hebben. De bewering dat probiotica geen zin hebben, is een generalisatie. Het is duidelijk dat, wil men een bepaald effect sorteren, er specifieke stammen moeten toegediend waarvan er wetenschappelijke bewijzen bestaan voor dat bepaalde effect. Er werd aangetoond dat lactobacillus acidophilus, L. casei, L. delbrueckii en L. rhamnosus en L. plantarum het immuniteitssysteem stimuleren, maar ook bij diarree kunnen worden ingezet. Bij vaginosis blijkt vooral lactobacillus rhamnosus effectief te zijn. En onlangs werd aangetoond dat het toedienen van lactobacillen aan zwangere vrouwen het aantal kindjes met eczema en allergieën drastisch doet afnemen. Maar ook preventief werkt tegen astma en atopisch eczema.

Van bovenvermelde stammen geldt als bewezen dat ze immuun zijn tegen maagzuur, galzuur en pancreaszuur; ze overleven de zuurgraad in de maag wat niet van alle yoghurtbacteriën kan worden gezegd.
Ook werd bewezen dat de hoeveelheid een cruciale rol speelt, als men de darm wil herkoloniseren.
 
Indicaties :
Ter herstel van de darmflora bij kinderen (vb. bij diarree, constipatie).
 
Ingrediënten:
Wetenschappelijke naam  Hoeveelheid
Raftiline  193mg
Raftilose  96.5mg
Lactobacillus casei (1.25 mld CFU)  12.5mg
Lactobacillus acidophilus (1.25 mld CFU)  12.5mg
Lactobacillus rhamnosus (1.25 mld CFU)  12.5mg
Lactobacillus delbrueckii (1.25 mld CFU)  12.5mg
 
Gebruiksaanwijzing :
2 gelules per dag, mengen in vloeistof
 
Inhoud:
20 gelules
Kenmerken:
Merk Nutriphyt
Categorie Prebiotische - Probiotische, Saccharomyces boulardii
Prijs 8,10 €
Reviews 4.8/5 (36 reviews)
Gewicht 22 gr
Verzameld via Ekomi Reviews
(36)
4,8 op 5 sterren
5 sterren
(27)
4 sterren
(9)
3 sterren
(0)
2 sterren
(0)
1 ster
(0)
Alle reviews over Lactophar Junior Blister Gelules 2x10 werden verzameld door geverifieerde kopers, via eKomi
De reviews zichtbaar op deze pagina werden verzameld bij personen die dit product aankochten bij Newpharma. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de reviews is zo maximaal verzekerd.
goede probiotica voor kinderen die vaak ook gevoelige darmen hebben
  0 0   Gemeld!
Ideaal voor korte kuur bij diarree, voor onze zoon openen we het pilletje en mengen in de melk.
  0 0   Gemeld!
Ondersteunt de weerstand van de kinderen tijdens de winter.
  0 0   Gemeld!
Goed voor de kinderen om hun weerstand te verhogen.
  0 0   Gemeld!
Belangrijke ondersteuning darmen van onze kinderen.
  0 0   Gemeld!
Zeer goed homeopatisch product om darmflora te herstellen
  0 0   Gemeld!
****
  0 0   Gemeld!
Voor baby met moeilijke spijsvertering
  0 0   Gemeld!
Goed
  0 0   Gemeld!
Extra weerstand
  0 0   Gemeld!
Zeer goed.
  0 0   Gemeld!
Zeer goed product, goede prijs!
  0 0   Gemeld!
Zeer tevreden.
  0 0   Gemeld!
Ideaal voor een goede weerstand
  0 0   Gemeld!
Zeer goed voor de immuniteit van de kinderen!!! Sindsdien heeft zoontje minder last van krampen.
  0 0   Gemeld!
Goed product
  0 0   Gemeld!
zeer tevreden
  0 0   Gemeld!
Goede kwalitijt, maar te duur
  0 0   Gemeld!
positief effect op de darmflora
  0 0   Gemeld!
brengt goede darmflora terug
  0 0   Gemeld!
Meer eetlust, betere vertering en meer weerstand
  0 0   Gemeld!
makkelijk te gebruiken en smaakloos
  0 0   Gemeld!
Tevreden!
  0 0   Gemeld!
Supertevreden!
  0 0   Gemeld!
Heel tevreden!
  0 0   Gemeld!
Gezonde variant om de darmflora op.punt te stellen
  0 0   Gemeld!
goed voor kindjes met darmproblemen
  0 0   Gemeld!
Makkelijk in gebruik, lost goed op in opgewarmde melk.
  0 0   Gemeld!
In combinatie met Pediaperm Pdr Duozakjes ideaal voor goede immuniteit
  0 0   Gemeld!
Probactiol was te zwaar voor mijn dochter, maar dit verdraagd ze wel goed!
  0 0   Gemeld!
Noodzakelijk voor de weerstand van de kinderen.
  0 0   Gemeld!
Aanbevolen door homeopaat
  0 0   Gemeld!
Natuurlijke bescherming voor de baby.
  0 0   Gemeld!
Gekend product
  0 0   Gemeld!
De personen die dit artikel hebben gekocht, hebben ook het volgende gekocht:
Populaire producten