Oak Organic Kruidnagel Bio Essentiële Olie 100% Puur En Natuurlijk Fles 10ml

van Oak
Oak Organic Kruidnagel Bio Essentiële Olie 100% Puur En Natuurlijk Fles 10ml
Klantenbonus
0,04  €
9,20
-17%
Voordeel
7,65 
(
7,65 
/10 ml
)
+
Op voorraad!
Newpharma klantenbeoordeling: 4,7/5

Bestel nu, betaal later met Klarna. (vanaf € 39 aankoop)


Beschrijving

Voor massage en verstuiven

Zie volledige beschrijving

Eigenschappen:
Essentiële oliën zijn de vluchtige bestanddelen van planten, bloemen, zaden etc. ze werken in op ons lichaam door inname, inademing of via de huid en bevorderen op die manier onze lichamelijke en mentale gezondheid.

Oak essentiële oliën: kwaliteitsgaranties
- 100% natuurlijk en bio: zonder toevoegingen of chemische behandeling
- 100% zuiver: niet gemodificeerd, niet versneden (= vermengd met andere essentiële oliën), niet verdund, niet gerectificeerd (= aangepast aan een standaard samenstelling d.m.v. scheikundige producten of door herdistillatie van de essentiële olie om bepaalde componenten te concentreren)
- 100% authentiek: niet gereconstrueerd, niet gedeterpeneerd (= ontdaan van terpenen)
- Botanisch geïdentificeerd en biochemisch gespecifieerd (chemotype). Bepaling van het chemotype is nuttig omdat de samenstelling van de essentiële olie sterk kan variëren in functie van het klimaat waarin de plant groeit, de geografische oorsprong etc.
- Elk lot ondergaat een strenge kwaliteitscontrole d.m.v. gaschromatografische analyse (samenstelling en verhouding van de verschillende componenten), fysische (densiteit, brekingsindex, optische rotatie) en organoleptische (geur, smaak) controle.

Aanbevolen voor:
- Massage:
- Verstuiven:

Indicaties:
- Voor massage
- Voor verstuiven

Contra-indicaties:
Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar en zwangere of lacterende vrouwen.
Nóóit onverdund gebruiken. Gebruik een drager (honing, kruideninfusie etc.) voor de inname van essentiële oliën.
Ononderbroken gebruik van essentiële oliën wordt afgeraden.
Voorzichtigheidshalve is het aanbevolen om essentiële oliën niet te gebruiken bij kinderen jonger dan 3 jaar en zwangere of lacterende vrouwen.
Nóóit onverdund op de huid aanbrengen.

Gebruiksaanwijzing:
Huid:
- In een massage- of badolie: 5 à 10 druppels per 10 ml draagolie. Ideaal ter verzorging van de huid en om te ontspannen of bij spierklachten.

Verstuiven en inhalatie:
- 5 à 10 druppels in een verstuiver (of warm water voor inhalatie) in functie van uw smaak of van de grootte van de kamer. Ideaal bij lichamelijke (bv. luchtwegaandoeningen) en mentale klachten (bv. slaapproblemen, angsten etc.).

Voorzorgsmaatregelen:
Oak essentiële oliën zijn zeer pure en geconcentreerde producten en moeten daarom met grote voorzichtigheid en met kennis van zaken gebruikt worden.
Geniet veilig van essentiële oliën: houd rekening met de volgende noodzakelijke voorzorgsmaatregelen:
1. Respecteer steeds de aanbevolen dosering/ verdunning vermeld op de verpakking.
2. Bewaar essentiële oliën buiten het bereik van kinderen, koel en in een goed afgesloten fles.
3. Essentiële oliën zijn ontvlambaar en vluchtig. Stel ze niet bloot aan hoge temperaturen.
4. Patiënten met epilepsie, astma en hartaandoeningen mogen essentiële oliën enkel gebruiken in samenspraak met de huisarts.
5. Essentiële olie van tijm, oregano, kruidnagel en wintergroen zijn irriterend. Niet onverdund innemen, verstuiven of op de huid aanbrengen.

Voorzorgsmaatregelen bij inwendig gebruik:
Bepaalde essentiële oliën zijn uitsluitend voor uitwendig gebruik geschikt. Dit staat steeds heel duidelijk vermeld op de verpakking.
Bij een accidentele inname van een grote hoeveelheid essentiële olie (vanaf een ½ ml), drink wat eetbare plantaardige olie en raadpleeg het Antigifcentrum.

Voorzorgsmaatregelen bij uitwendig gebruik:
Nóóit onverdund op de huid aanbrengen. Verdun in een plantaardige olie, crème, gel of shampoo, ook voor gebruik in bad. Enkele essentiële oliën kunnen na advies van een gezondheidsprofessional puur op de huid aangebracht worden.
Essentiële oliën bevatten van nature bestanddelen die bij overgevoelige mensen allergische reacties kunnen veroorzaken (bv. citral, d-limoneen, linalool, geraniol, citronnellol etc.). Deze componenten staan steeds vermeld op de verpakking.
Voor je een essentiële olie op de huid gaat gebruiken is het verstandig om een allergietest te doen. Verdun een druppel essentiële olie in 10 ml plantaardige olie en smeer dit op de binnenkant van je elleboog. Als de huid na 24 uur niet rood of jeukerig aanvoelt ben je niet allergisch.
Alle citrus essentiële oliën zijn fotosensibiliserend. Fotosensibilisering is het resultaat van een interactie tussen UV-stralen en een sensibiliserende stof. De huid wordt rood en ziet er verbrand uit. Vermijd blootstelling aan UV-stralen gedurende ten minste 12 uur na gebruik op de huid.
Contact met ogen, oren, neus en slijmvliezen vermijden. Bij accidenteel contact: onmiddellijk ‘spoelen’ met plantaardige olie.

Inhoud:
Fles 10 ml
Kenmerken:
Merk Oak
Categorie Essentiële oliën
Reviews 4.8/5 (12 reviews)

Tekst verminderen


Reviews

(12 reviews)

Gemiddelde score

4,8 / 5

Alle beoordelingen zijn afkomstig van gecertificeerde kopers, verzameld via eKomi.

Filteren op:

75%
25%
0%
0%
0%

Sorteren op:

Meest recent eerst
  • Les plus récents d'abord
  • Oudste eerst
  • Hoogste cijfer eerst
  • Laagste cijfer eerst
  • Nuttigste eerst
Alle talen
  • Alle talen
  • Frans