Omnibionta Pronatal+ Zwangerschap 56 Tabletten + 56 Capsules

Tijdens de hele zwangerschap
45,50 
*
-21%
Online korting
**
35,89 

In voorraad!

+2.1% oftewel 0,74
in Mijn klantenbonus
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd OF in afhaalpunt 24u via Mondial Relay of 24u via DPD of 24u via Bpost of 24u via Bpost of 48u via ColliShop
Beschrijving

Omnibionta Pronatal+ Zwangerschap 56 Tabletten + 56 Capsules

Eigenschappen:
Omnibionta Pronatal+ bevat specifieke en aangepaste hoeveelheden vitamines, mineralen en DHA welke aanbevolen zijn tijdens de zwangerschap.
Een dagdosis Omnibionta Pronatal+ bestaat uit:
- 1 tablet bestaande uit foliumzuur, Metafolin en andere essentiële vitamines en mineralen
- 1 capsule van 200 mg DHA (omega-3)

De groei van de baby in de moederschoot is spectaculair. In 38 weken evolueert hij van een minuscule cel naar een compleet organisme van ongeveer 3,5 kg. Het spreekt dus voor zich dat een adequate aanvoer van specifieke vitamines en mineralen onontbeerlijk is. Dat niet alleen voor de baby, maar ook voor de moeder tijdens de hele zwangerschap.
Tijdens de zwangerschap bereikt men, zelfs met een evenwichtige en gevarieerde voeding, niet altijd de nodige dosis folaten, ijzer en jodium noodzakelijk voor de moeder en de groei bij de baby.
In de loop van de zwangerschap wordt eveneens een voldoende inname van DHA (omega-3) belangrijk, omdat DHA bijdraagt tot de normale ontwikkeling van de ogen en de hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen*.
Omnibionta Pronatal+ en Omnibionta Postnatal+ (voor borstvoeding) bevat die specifieke en aangepaste hoeveelheden vitamines, mineralen en DHA welke aanbevolen zijn tijdens de zwangerschap tot en met het einde van de borstvoeding.

De nutriënten in Omnibionta Pronatal zijn in het bijzonder belangrijk:
- Folaat, een levensbelangrijk vitamine:
Folaat draagt bij tot de celdeling en eveneens tot de vorming van de placenta (moederkoek) en de groei van de baarmoeder en de borsten tijdens de zwangerschap. De placenta bezorgt alle voedingsstoffen aan de baby.
- Metafolin, de natuurlijke (reeds actieve) vorm van foliumzuur:
Omnibionta Pronatal+ bevat 2 soorten folaten, foliumzuur en Metafolin.
Metafolin (calciumzout van 5-methyl-THF) is de actieve vorm van foliumzuur, dat direct in uw lichaam aanwezig is, en niet meer geconverteerd moet worden.
Omnibionta Pronatal+ bevat een combinatie van 200 μg foliumzuur en 208 µg Metafolin.
Het aanvullen van de folaatreserve gebeurt niet van de ene dag op de andere. Reeds bij kinderwens moet worden gezorgd voor een voldoende toevoer van foliumzuur en Metafolin om de verhoogde behoefte vanaf het prille begin te dekken.
In die vroege fase weten de meeste vrouwen nog niet dat ze zwanger zijn.
Idealiter zou men supplementatie reeds 3 maanden vóór de zwangerschap moeten opstarten met Omnibionta Pronatal. Dit om de voorraad folaten bij de moeder op peil te brengen voor de bevruchting.
- DHA, gezonde en belangrijk omega-3 vetzuren:
Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, kunnen nog beter bijdragen tot de optimale ontwikkeling van hun kind, dankzij DHA, een polyonverzadigd essentieel vetzuur uit de omega-3-reeks, dat wordt gewonnen uit vette zeevis.
DHA draagt bij tot een normale ontwikkeling van de ogen en de hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen*.
*Dit gunstig effect wordt verkregen wanneer er bovenop de voor volwassen aanbevolen dagelijkse inname van omega-3 vetzuren (250 mg DAH en EPA), 200 mg DHA/ dag extra wordt ingenomen door zwangere vrouwen of door vrouwen die borstvoeding geven.
1 capsule Omnibionta Pronatal+ (erase DHA) bevat deze specifieke dosis DHA.

Door een vroegtijdige inname van DHA vanaf de eerste zwangerschapshelft worden de lichaamsreserves van de moeder bijgevuld. Want, vanaf de tweede zwangerschapshelft en tijdens de borstvoedingsperiode stijgt de behoefte aan DHA.
DHA wordt doorgegeven via de moeder en later via de moedermelk. Een minimale bijkomende hoeveelheid van 200 mg DHA per dag wordt aanbevolen.
Omnibionta Pronatal+ bevat 200 mg DHA uit sterk gezuiverde en geconcentreerde visolie. Door een streng gecontroleerd productieproces wordt een uitstekende en geurloze kwaliteit gegarandeerd. Vitamine E zorgt ervoor dat het waardevolle vetzuur DHA in de capsule stabiel blijft.

Omnibionta Pronatal+ is een combinatie van vitaminen en mineralen:
- Ijzer:
Ijzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine en tot een normaal zuurstoftransport in ons lichaam. Tijdens de zwangerschap wordt dit transport meer benut of belast omdat mama en baby van voldoende zuurstof moeten voorzien worden.
- Vitamine C:
Vitamine C zorgt voor een toename in de absorptie van ijzer (Fe3+). Deze ijzervorm is aanwezig in voeding van plantaardige oorsprong. Vitamine C draagt ook bij tot de goede werking van het immuunsysteem.
- Zink:
Zink draagt bij tot het normale vitamine A-metabolisme. Zink draagt eveneens bij tot een normale vruchtbaarheid en het behoud van haar en goede nagels.
- Magnesium:
Magnesium draagt bij tot de normale aanmaak van proteïnen en, evenals folaten en zink, tot een normale celdeling. Magnesium draagt bij tot het energiemetabolisme en helpt moeheid te verminderen.
- Jodium:
Jodium draagt bij tot een normale schildklierfunctie bij de toekomstige mama en de normale productie van schildklierhormonen. Onze voeding bevat meestal te weinig jodium waardoor zwangere vrouwen het risico lopen op een gebrek.
- Luteïne:
Luteïne is een carotenoïde die voorkomt in verschillende planten, waaronder groenten en fruit. Het geeft de kenmerkende kleur aan de capsule.

Andere belangrijke nutriënten dragen bij tot :
- Vitamine D3 - de normale functie van het immuunsysteem en speelt een rol in de celdeling.
- Vitamine B1, B2 en biotine dragen bij een normaal energiemetabolisme, het verminderen van vermoeidheid en een normale functie van het zenuwstelsel. Biotine draagt bij tot het behoud van normaal haar en een normale huid.
- Vitamine B5 - normale aanmaak van bepaalde hormonen en vitamine D
- Vitamine B6, B12, niacine en pantotheenzuur dragen bij het verminderen van vermoeidheid.
- Vitamine E - bescherming van cellen tegen oxidatieve stress (externe vervuiling en zonnestralen)
- Vitamine C en selenium dragen bij ondersteuning van de normale functie van het immuunsysteem.

De zwangerschap gaat vaak gepaard met momenten van vermoeidheid en een tekort aan energie. Om te kunnen voldoen aan de specifieke behoeften van deze moeilijke periode dragen bepaalde ingrediënten van Omnibionta Pronatal+ bij tot het energiemetabolisme van het lichaam dankzij de vitamines B1, B2, B3, B5, B12, C en biotine.
Dit product bevat geen gelatine afkomstig van runderen of varkens. De witte tablet bevat geen gelatine en de capsule bevat visgelatine.
Dit product bevat geen gluten en mag in geen geval een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl vervangen.

De grote ontwikkelingsfasen:
Groeifasen vloeien naadloos in elkaar door. De aangeduide weken zijn slechts een indicatie op basis van gemiddelden.
Je verwachting groeit. En jouw baby ook

Evolutie per week van zwangerschap:
Week 8:
Je kunt waarschijnlijk je baby's hartslag horen tijdens de echografie.
Week 12:
Je baby kan beginnen zijn duim te zuigen.
Week 18:
Meisje of jongen - uw arts of verloskundige kan je het al vertellen.
Week 20:
Het hoofd, het haar en de tanden van je baby blijven groeien.
Week 26:
Misschien voel je je baby af en toe bewegingen maken. Het kan de hik hebben, en begint te leren ademen.
Week 28:
De ogen van je baby openen en beginnen te knipperen. Het kan alleen het onderscheid maken tussen licht en donker.
Week 32:
Je baby krijgt kleine vinger- en teennagels.

Baby’s grootte en gewicht per week*
Week 12 approx. 5 - 6 cm, approx. 15 - 20 g
Week 22 approx. 26 - 31 cm, approx. 400 - 600 g
Week 27 approx. 31 - 38 cm, approx. 650 - 1200 g
Week 37 approx. 44 - 51 cm, approx. 2300 - 3500 g
*Elke zwangerschap is uniek. De hier gegeven leidraad is gebaseerd op gemiddelde waarden. Maak je geen zorgen als je de werkelijke afmetingen en het gewicht van de baby lichtjes verschillen.

Indicaties:
Voor de inname van vitamines en mineralen tijdens de zwangerschap
Voor de normale ontwikkeling de ogen en de hersen bij de foetus en bij zuigeluingen die borstvoeding krijgen

Samenstelling:
Tablet:
Vulstof: microkristallijne cellulose; magnesiumoxide, calciumascorbaat, ferro-bisglycinaat; glansmiddel: hydroxypropylmethylcellulose; kleurstof: calciumcarbonaat, maltodextrine, niacinamide; vulstof: vernet natriumcarboxymethylcellulose; zuurteregelaar: citroenzuur; Glansmiddelen: polyvinylalcohol, polyethyleenglycol, hydroxypropylcellulose en talk, zinkoxide, DL-α-tocoferylacetaat, calcium D-pantothenaat; antiklontermiddelen: magnesiumstearaat, stearinezuur en dicalciumfosfaat, sucrose, pyridoxinehydrochloride, thiamine mononitraat; vulstof: maïszetmeel, riboflavine, calcium L-methylfolaat (Metafolin), foliumzuur, kaliumjodide, natriumselenaat, D-biotine, cholecalciferol, vitamine B12

Capsule:
Geconcentreerde visolie rijk aan DHA, visgelatine; verstevigingsmiddel: glycerol; drager: saffloerolie (Carthamus tinctorius), dikkingsmiddel: mono- en diglyceriden van vetzuren (E471), DL-alfa-tocoferylacetaat, luteïne uit extract van Groot Afrikaantje (Tagetes erecta); emulgator: lecithine (E322)

Nutriënt /tablet %RI*
Folaat : 400µg 200%
- Waarvan foliumzuur 200µg
- Waarvan L-methylfolaat (Metafolin) 208µg
Vitamine B1 1,4mg 127%
Vitamine B2 1,4mg 100%
Vitamine B6 1,9mg 136%
Vitamine B12 4,5µg 180%
Nicotinamide 15mg 94%
Biotine 40µg 80%
Pantotheenzuur 6,0mg 100%
Vitamine E (α-TE) 4,8mg 40%
Vitamine D 20µg 400%
Vitamine C 55mg 69%
Jodium 150µg 100%
Selenium 30µg 55%
Ijzer 14mg 100%
Zink 8,0mg 80%
Magnesium 75mg 20%
*RI = Referentie inname

Nutriment /capsule %AR*
DHA 200mg
Vitamine E (α-TE) 11mg 92%
Luteïne 9,0mg
*RI = Referentie inname

Gebruiksaanwijzing:
Neem 1 tablet en 1 capsule in per dag.
In te nemen met een koude vloeistof, bij voorkeur tijdens het middagmaal.
Het is aangewezen om Omnibionta Pronatal+ op te starten van zodra de zwangerschap bevestigd is en over te schakelen naar Omnibionta Postnatal+ tot het einde van de borstvoeding.

Omnibionta Pronatal :
- Vanaf kinderwens:
Per dag: 1 witte tablet met vitamines en mineralen
- Tijdens de zwangerschap:
Per dag:
- 1 witte tablet met vitamines en mineralen
- 1 capsule omega-3 met 200 mg DHA

Omnibionta Postnatal+ :
Tijdens de borstvoeding
Per dag:
- 1 witte tablet met vitamines en mineralen
- 1 capsule omega-3 met 200 mg DHA

Voorzorgsmaatregelen:
De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden.
Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren.
Droog en op kamertemperatuur niet boven de 25°C bewaren.
Het product beschermen tegen licht.

Inhoud:
56 tabletten + 56 capsules
Kenmerken:
Merk Omnibionta – Bion
Categorie Zwangere vrouwen, Vitamines omnibionta
Prijs 35,89 
Reviews 4.6/5 (26 reviews)
Gewicht 218 gr
Verzameld via Ekomi Reviews
4,6
26 reviews
5 sterren
(17)
4 sterren
(8)
3 sterren
(1)
2 sterren
(0)
1 ster
(0)
Alle reviews over Omnibionta Pronatal+ Zwangerschap 56 Tabletten + 56 Capsules werden verzameld door geverifieerde kopers, via eKomi
De reviews zichtbaar op deze pagina werden verzameld bij personen die dit product aankochten bij Newpharma. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de reviews is zo maximaal verzekerd.
Laura

10/08/2020
Vitamine tijdens borstvoeding. Makkelijk kleine tabletjes om in te slikken. Geen bijwerkingen
  0 0   Gemeld!
Nele

09/12/2019
Aangeraden door gynaecoloog. Wel duur.
  0 0   Gemeld!
Aangezien dit product over weinig Nederlandstalige reviews beschikt, vindt u hieronder automatisch vertaalde reviews uit andere talen.
Alhosna

13/02/2021
zeer goed product. twee capsules om in te nemen, maar gemakkelijk door te slikken
  0 0   Gemeld!
Ismaël

08/02/2021
Het gaat voorlopig goed
  0 0   Gemeld!
Gaelle

30/01/2021
Goed vitaminecomplex geassocieerd met omega's
  0 0   Gemeld!
Anne-Catherine

18/01/2021
Vitaminen goedkoper dan lokale apotheek voor dezelfde doos en dezelfde resultaten.
  0 0   Gemeld!
esmeralda

05/01/2021
Complete vitamines voor zwangerschap
  0 0   Gemeld!
Samira

09/12/2020
Ik slik de vitamines pas een paar dagen en ik voel me al beter.
  0 0   Gemeld!
Sophie

13/11/2020
perfect voor gebruik door zwangere vrouwen
  0 0   Gemeld!
Pauline

09/11/2020
Vitaminen aanbevolen door mijn spijsvertering gynaecoloog \ Neasy
  0 0   Gemeld!
geneviève

02/11/2020
Voorgeschreven door de gynaecoloog van mijn dochter tijdens haar zwangerschap om de goede ontwikkeling van de baby te garanderen
  0 0   Gemeld!
Florence

22/10/2020
Perfect voor een goede ontwikkeling van de baby en voorkomt misvormingen
  0 0   Gemeld!
Pascaline

08/09/2020
Geen klachten over het product
  0 0   Gemeld!
caroline

03/09/2020
Goede aanbieding als u een grote hoeveelheid koopt. \niet
  0 0   Gemeld!
Aleksandra

29/08/2020
Zeer goede vitamines, helpen om fit te blijven tijdens zwangerschap en borstvoeding
  0 0   Gemeld!
marie andrée

12/08/2020
voor mijn mooie dochter: als ik het resultaat zie, dus mijn 1e kleinzoon, kan ik het alleen maar aanraden!
  0 0   Gemeld!
Marine

08/08/2020
Ik heb het gebruikt voor mijn zwangerschap, het is precies waar ik om vroeg.
  0 0   Gemeld!
Justine

31/07/2020
Vitaminen aanbevolen door mijn gynaecoloog. Niets te zeggen
  0 0   Gemeld!
sandrine

02/03/2020
Perfect supplement, dekt alle vitaminebehoeften tijdens de zwangerschap
  0 0   Gemeld!
Nathalie

21/02/2020
Efficiënt \ nGeen smaak \ nMigreert gemakkelijk \ nGemakkelijk te slikken
  0 0   Gemeld!
Shirley

18/11/2019
Ik gebruik ze sinds het begin van de zwangerschap en geen zorgen.
  0 0   Gemeld!
marion

22/09/2019
Ik gebruik dit merk sinds het begin van mijn zwangerschap, RAS.
  0 0   Gemeld!
De personen die dit artikel hebben gekocht, hebben ook het volgende gekocht:
Populaire producten