Terramycine Oogzalf 1 X 3,5g

van PFIZER
7,73 

In voorraad!
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd of in 24u in afhaalpunt
Beschrijving

Terramycine Oogzalf 1 X 3,5g

Indicaties:
De oogzalf Terramycine is geïndiceerd voor de behandeling van oppervlakkige ooginfecties, met name infecties van het bindvlies en het hoornvlies te wijten aan gevoelige micro-organismen. De lokale toepassing van de oogzalf Terramycine dient te worden aangevuld met een antibiotische behandeling langs algemene weg wanneer het een diepe infectie betreft.

Samenstelling:
Oxytetracyclini hydrochloridum (= oxytetracyclinum 5 mg) — Polymyxini B sulfas (= polymyxinum 10.000 U) — Paraffin. liquid. — Vaselinum pro 1 g.

Posologie en wijze van gebruik:
De oogzalf Terramycine (met polymyxine B sulfaat) wordt in kleine hoeveelheden (ongeveer 1 cm) aangebracht in de conjunctivale zak van het onderste ooglid, zulks 4 tot 6 maal per dag tot de infectie verdwenen is en de genezing volledig is.
De behandelingsduur kan variëren van één dag tot verscheidene weken, afhankelijk van de aard en de ernst van de infectie. Bij blefaritis dient men eerst de schilfers en korsten te verwijderen alvorens de zalf aan te brengen.
Bij profylactisch gebruik in de heelkunde wordt de oogzalf geappliceerd zoals hierboven is vermeld op de dag vóór de operatie en gedurende verscheidene dagen erna. De patiënt moet ervoor worden gewaarschuwd de top van de tube bij het aanbrengen van de oogzalf niet te besmetten.

Kenmerken:
Merk PFIZER
Categorie Oogspoeling - Oogzalf
Prijs 7,73 
Gewicht 11 gr
Contra-indicaties - Bijwerkingen

Contra-indicaties:
De oogzalf Terramycine is gecontra-indiceerd bij patiënten die voor een van de bestanddelen ervan een overgevoeligheid hebben vertoond.

Bijzondere voorzorgen:
Zoals met andere antibiotica het geval is, kan het gebruik van de oogzalf Terramycine leiden tot een woekering van niet-gevoelige micro-organismen, met inbegrip van schimmels. Daarom is het van wezenlijk belang dat de patiënt onder voortdurend toezicht blijft. Indien tijdens de behandeling een nieuwe infectie door niet-gevoelige bacteriën of schimmels optreedt, moet een gepaste therapie, gebaseerd op gevoeligheidstests, worden ingesteld.

Zwangerschap en lactatie:
Ofschoon niet gemeld is dat het lokale gebruik van tetracyclines een ongunstige invloed kan hebben bij de zwangere vrouw, werd de therapeutische veiligheid in geval van zwangerschap niet formeel vastgesteld.
Bij laboratoriumdieren is na lokale toediening van tetracyclines een vertraging van de beenvorming bij de foetus gemeld. De oogzalf Terramycine moet dus bij zwangere vrouwen met voorzichtigheid worden gebruikt.

Ongewenste effecten:
Allergische reacties te wijten aan individuele overgevoeligheid zijn gemeld. Indien dergelijke reacties optreden moet de behandeling worden stopgezet.

Overdosering - Interacties

Besturen van voertuigen en gebruik van machines:
Oftalmische toepassing van een zalf kan de gezichtsscherpte tijdelijk verminderen.

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.