Physalis Haar En Nagels 45 Tabletten Nieuwe Formule

van Physalis
Om het haar weer glanzend te maken en de stevigheid van de nagels te spijkeren
16,55 
*
-10%
Online korting
**
14,90 

In voorraad!

+0,01
in Mijn klantenbonus
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd of in 24u in afhaalpunt
Beschrijving

Physalis Haar En Nagels 45 Tabletten Nieuwe Formule

Eigenschappen:
De huid, haren en nagels staan dagelijks aan allerlei invloeden bloot en kunnen droog, dof en breekbaar worden. Naast een goede uitwendige verzorging kunnen ze ook wat extra voeding van binnenuit gebruiken.
Physalis Haar En Nagels is een natuurlijk en voedend complex dat zorgt voor gezond, glanzend haar en minder broze nagels.
Deze synergistische mix bevat alle B-vitamines, vitamine C, zink, plantaardig silicium uit bamboe, een hydrolysaat van collageen type I (Naticol), L-arginine en MSM en de zwavelhoudende aminozuren L-cystine en L-methionine.

Verbeterde formule:
Physalis Haar En Nagels bevat voortaan “geactiveerde vitaminevormen”. Dit wil zeggen dat de vitaminen toegevoegd worden in de vormen zoals die in het menselijk lichaam voorkomen en gebruikt worden. Niet-geactiveerde vormen moeten in het lichaam eerst worden omgezet naar hun biologisch actieve vorm. Door de B-vitaminen rechtstreeks aan te bieden in hun coenzymatische vormen kunnen problemen met de omzetting worden vermeden met als resultaat een hogere biologische beschikbaarheid, een betere absorptie door de lichaamscellen en minder belasting van de lever.

Physalis Haar En Nagels bevat ook alle vitamines van de B-groep (geactiveerde vitamine-vormen) die van essentieel belang zijn voor de eiwitsynthese (o.a. belangrijk voor de aanmaak van keratine en collageen). Zo zijn de vitamines B2 en B3 noodzakelijk voor een gezonde huid, haar en nagels en voor de regeneratie van beschadigde huid. Ze hebben bovendien een antioxidatieve werking dankzij hun functie als co-enzym voor enkele krachtige antioxidatieve enzymen. Biotine, ook wel vitamine H of vitamine B8 is een belangrijke vitamine voor de groei en herstelprocessen van onze huid, ons haar en onze nagels. Het speelt een belangrijke rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten en eiwitten en de productie van vetzuren. Bij een biotine-tekort kunnen verschijnselen als huidafwijkingen ontstaan. Door een onevenwichtige of minder kwalitatieve voeding, een groter verbruik of verminderde opname zijn tekorten van deze B-vitamines veel voorkomend.

Vitamine B1:
Physalis Haar En Nagels bevat 4,2 mg vitamine B1, onder de vorm van thiamine hydrochloride i.p.v. thiamine mononitraat. Dit komt op een referentie-inname van maar liefst 382% per dagdosis. Vitamine B1 treedt op als cofactor van verschillende enzymen die betrokken zijn bij de energieproductie uit koolhydraten en ondersteunt daarmee organen die voor hun energieproductie (grotendeels) afhankelijk zijn van koolhydraten zoals spieren, hart en het centrale en perifere zenuwstelsel. Daarnaast werkt het ook als neuromodulator ter hoogte van de hersenen. De hoogste concentraties vitamine B1 worden gevonden in het hart en er wordt amper een reserve opgeslagen van vitamine B1. Het vitamine B1-tekort, eveneens bekend onder de naam beriberi, is onder andere verantwoordelijk voor een cardiovasculaire aandoening met hartinsufficiëntie en oedeemvorming.

Vitamine B2:
Physalis Haar En Nagels bevat 4,8 mg vitamine B2, onder zijn geactiveerde vorm natrium riboflavine-5’ fosfaat i.p.v. vrij riboflavine. Dit komt op een referentie-inname van maar liefst 343% per dagdosis. Natriumriboflavine 5’-fosfaat is de biologisch actieve vorm waarin vitamine B2 voorkomt in cellen
en weefsels. Het is stabieler dan riboflavine. Het is immers minder gevoelig aan zuurstof en hierdoor vindt er minder oxidatie plaats.
Vitamine B2 is van essentieel belang voor het functioneren van het zenuwstelsel.
Het fungeert als co-enzym voor bepaalde biochemische reacties.
Vitamine B2 is bijvoorbeeld essentieel voor de mitochondriale energieproductie. Hij treedt daarnaast op als cofactor bij enzymen die onder meer betrokken zijn bij oxidatie-reductiereacties in de energiestofwisseling. Voorts is vitamine B2 als co-enzym betrokken bij de omzetting van het aminozuur tryptofaan in vitamine B3 en de synthese van de actieve vorm van vitamine B6 (pyridoxal5’-fosfaat) uit pyridoxine.
Vitamine B2 is belangrijk voor de ijzerstofwisseling en zorgt dus voor meer energie en helpt om de vermoeidheid, die vaak gepaard gaat met een ijzertekort, te verminderen. Een riboflavinetekort leidt onder meer tot afname van de antioxidantcapaciteit (door verlaging van de activiteit van glutathionreductase en de eigen antioxidantwerking), tot een stijging van de homocysteïnespiegel (homocysteïne hebben we nodig voor de eiwithuishouding) en tot bloedarmoede.

Vitamine B3:
Physalis Haar En Nagels bevat nog steeds 54 mg vitamine B3, onder de vorm van nicotinamide. Dit komt op een referentie-inname van 338% per dagdosis.
Vitamine B3, niacine, circuleert in het plasma in de ongebonden vorm als zowel het zuur als het amide; namelijk nicotinezuur en nicotinamide; deze laatste is niacine gekoppeld aan een amidegroep. Physalis Haar En Nagels bevat, nog steeds, deze laatste vorm. Vitamine B3 speelt een sleutelrol in de productie van twee van de belangrijkste co-enzymen in het lichaam: NAD en NADP, die betrokken zijn bij meer dan tweehonderd biochemische reacties.
Vitamine B3 is belangrijk voor de stofwisseling van koolhydraten, vetten, eiwitten en een groot aantal hormonen, neurotransmitters en enzymen. Pellagra is de typische vitamine B3-gebreksziekte, gekenmerkt door de drie D’s: dermatitis, diarree en dementie. Een hoge dosis niacinamide veroorzaakt geen onaangename flush zoals niacine

Vitamine B5:
Physalis Haar En Nagels bevat nog steeds 18 mg vitamine B5, de vorm van D-calciumpantothenaat. Dit komt op een referentie-inname van 833% per dagdosis. D-calciumpantothenaat is stabieler dan het natriumzout en andere vormen.
Vitamine B5 is essentieel voor de groei, de voortplanting en de normale fysiologische functies. Vitamine B5 is betrokken bij de energieproductie, de stofwisseling van koolhydraten, eiwitten en vetten, de fase-II detoxificatie, de stofwisseling van andere B-vitaminen en de synthese van neurotransmitters, steroïdhormonen, porfyrinen, prostaglandines, fosfolipiden en hemoglobine.
Ook is vitamine B5 belangrijk voor de bijnierfunctie en de stressbestendigheid.
Het vitamine B5-gehalte in voeding kan sterk dalen door bewerking van voedsel, koken, invriezen en inblikken.

Vitamine B6:
Physalis Haar En Nagels bevat nog steeds 6 mg vitamine B6, maar voortaan onder zijn geactiveerde vorm pyridoxal-5’-fosfaat (P5P) i.p.v. pyridoxine HCl.
Dit komt nog steeds op een referentie-inname van 429% per dagdosis. P5P wordt sneller opgenomen door het lichaam. Bovendien werd aangetoond dat P5P efficiënter is voor mensen met een verminderde leverfunctie. Ook mensen die veel alcohol tot zich nemen kunnen P5P efficiënter opnemen.
Tot slot bestaat er bij hoge innames van pyridoxine HCl een risico op neuronale schade. De vermoedelijke oorzaak is een gebrekkige omzetting van pyridoxine in pyridoxal-5’-fosfaat (bijvoorbeeld door een verminderde lever- of nierfunctie of gebrek aan het enzym alkalische fosfatase) waardoor de spiegel van vrij pyridoxine te veel stijgt. In dierenonderzoek is vastgesteld dat vitamine B6 onder de vorm van pyridoxal-5’-fosfaat niet schadelijk is voor het zenuwstelsel.
Vitamine B6 speelt een rol bij meer dan 100 enzymreacties in het lichaam, die vooral betrokken zijn bij de energieproductie en de stofwisseling van vetten en eiwitten. Vitamine B6 helpt bij de verlaging van de homocysteïneen cholesterolspiegel waardoor het een gunstige invloed heeft op hart en bloedvaten en de hersenstofwisseling. Ook bij de vorming van hemoglobine, myoglobine, nucleïnezuren (DNA, RNA) en neurotransmitters (waaronder serotonine, GABA) is vitamine B6 betrokken. Verder is vitamine B6 belangrijk voor het goed functioneren van het zenuwstelsel, het immuunsysteem en de regulering van de hormonale activiteit.

Biotine of vitamine B8:
Physalis Haar En Nagels bevat 450 μg biotine. Dit komt op een referentieinname van 900% per dagdosis. Biotine, ook wel vitamine H genoemd, werkt als co-enzym voor vijf carboxylases (enzymen die een rol spelen in onder meer de glucose- en vetzuurverbranding, vetzuursynthese, gluconeogenese en aminozuurstofwisseling) en speelt daarom een belangrijke rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten en eiwitten en de productie van vetzuren. Daarnaast is biotine gekoppeld aan histonen. Dit zijn belangrijke structurele eiwitten in chromosomen die ervoor zorgen dat DNA compact kan worden opgevouwen. Biotine draagt op deze manier bij tot de stabiliteit van het genoom. Het is tot slot een belangrijke vitamine voor de groei en herstelprocessen van de huid en houdt je haar sterk en glanzend. Bij een biotine-tekort kunnen verschijnselen als huidafwijkingen ontstaan.

Vitamine B12 (mecobalactive):
Physalis Haar En Nagels bevat 3 μg vitamine B12, onder zijn geactiveerde vorm methylcobalamine i.p.v. vitamine B12. Dit komt op een referentieinname van maar liefst 120% per dagdosis. Physalis Haar En Nagels bevat het gepatenteerde en klinisch geteste MecobalActive. Dit is vitamine B12 onder zijn actieve vorm zoals die meestal voorkomt in de natuur; namelijk methylcobalamine. MecobalActive wordt geproduceerd via “groene chemie”, waarbij het minimaliseren van het gebruik en het ontstaan van schadelijke verbindingen centraal gesteld wordt. Dit resulteert in een veilig en zuiver eindproduct.
Vitamine B12 zorgt voor meer energie, het is daarnaast van belang voor de werking van het zenuwstelsel en het immuunsysteem en speelt een belangrijke rol in de celdeling. Vitamine B12 is bovendien, samen met ijzer, nodig voor de vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Daarenboven is de combinatie van foliumzuur en vitamine B12 erg van belang voor een normaal homocysteïne-metabolisme (homocysteïne hebben we nodig voor de huishouding van eiwitten in ons lichaam). Vitamine B12-tekorten komen vrij vaak voor, voornamelijk bij vegetariërs, vermits vitamine B12 uitsluitend terug te vinden is in dierlijke producten.
Bij bejaarden is vitamine B12-deficiëntie meestal het gevolg van eiwitgebonden vitamine B12-malabsorptie. Ernstige deficiënties leiden tot hematologische en neurologische afwijkingen, waarvoor suppletie zeker noodzakelijk is.

Zink:
Physalis Haar en nagels bevat voortaan 15 mg zink i.p.v. 7,5 mg. onder de vorm van zinkbisglycinaat, de best biobeschikbare vorm. Dit komt neer op een referentie inname van 150% per dagdosis. Zink is nodig bij de opbouw van eiwitten en daarmee voor de groei en vernieuwing van weefsel. Het is daarom tevens een belangrijk mineraal voor een gezonde huid, haar en nagels.

Indicaties:
Om het haar weer glanzend te maken en de stevigheid van de nagels te spijkeren

Samenstelling:
/2 tabletten %AR*
Nouvelle formule (2020) :
Bambusa arundinaceae extr. (≥ 75% silica) 420mg 900%
Biotine (vitamine B8) 450μg 900%
Collageen (Naticol) 200 mg
L-arginine 100mg
L-cystine 250mg
L-mthionine 200mg
MSM (OptiMSM) 500mg
Vitamine B1 (thiamine HCl) 4,2mg 382%
Vitamine B2 (natriumriboflavine-5’-fosfaat) 4,8mg 343%
Vitamine B3 (nicotinamide) 54mg 338%
Vitamine B5 (D-calciumpantothenaat) 18mg 300%
Vitamine B6 (pyridoxal-5’-fosfaat) 6mg 429%
Vitamine B12 (MecobalActive, methylcobalamine) 3μg 120%
Vitamine C 180mg 225%
Zink 15mg 150%
Ancienne formule :
Bambusa arundinaceae extr. (≥ 75% silica) 420mg
Biotine (vitamine B8) 450μg
Collageen (Naticol) 450μg
L-arginine 100mg
L-cystine 250mg
L-mthionine 200mg
MSM (OptiMSM) 500mg
Vitamine B1 (thiamine HCl) 4,2mg 382%
Vitamine B2 (natriumriboflavine-5’-fosfaat) 4,8mg 343%
Vitamine B3 (nicotinamide) 54mg 338%
Vitamine B5 (D-calciumpantothenaat) 18mg 300%
Vitamine B6 (pyridoxal-5’-fosfaat) 6mg 429%
Vitamine B12 (MecobalActive, methylcobalamine) 3μg 120%*
Vitamine C 180mg 225%
Zink 7,5mg 75%
*RI: Referentie Inname

Gebruiksaanwijzing:
1 à 2 tabletten per dag
Te nemen bij de maaltijd met wat water.

Voorzorgsmaatregelen:
De inname dient beperkt te worden tot enkele weken/ maanden.
Koel (maximum 25°C), droog en in het donker bewaren.

Inhoud:
45 tabletten
Kenmerken:
Merk Physalis
Categorie Haar en nagels, Nagelverzorging
Prijs 14,90 
Reviews 4.5/5 (4 reviews)
Verzameld via Ekomi Reviews
4,5
4 reviews
5 sterren
(2)
4 sterren
(2)
3 sterren
(0)
2 sterren
(0)
1 ster
(0)
Alle reviews over Physalis Haar En Nagels 45 Tabletten Nieuwe Formule werden verzameld door geverifieerde kopers, via eKomi
De reviews zichtbaar op deze pagina werden verzameld bij personen die dit product aankochten bij Newpharma. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de reviews is zo maximaal verzekerd.
Aangezien dit product over weinig Nederlandstalige reviews beschikt, vindt u hieronder automatisch vertaalde reviews uit andere talen.
Marie-thérése
  0 0   Gemeld!
Jacqueline

22/09/2020
Zeer effectief, al na een paar dagen zijn mijn nagels al minder zacht en minder broos
  0 0   Gemeld!
carla

16/09/2020
Effectief bij haaruitval, er zijn meerdere dozen nodig voor een goed resultaat, dit is het enige product dat bij mij past
  0 0   Gemeld!
Véronique

05/08/2020
Versterkt broze en geribbelde nagels. Nog een beetje vroeg om een mening te geven, maar het lijkt me een goede start!
  0 0   Gemeld!
De personen die dit artikel hebben gekocht, hebben ook het volgende gekocht:
Populaire producten