Revitalose C 1000 Drinkbare Oplossing Vitamine C 14 Ampullen

12,55 

In voorraad!
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd of in 24h in afhaalpunt
Beschrijving

Revitalose C 1000 Drinkbare Oplossing Vitamine C 14 Ampullen

Therapeutische indicaties:
Revitalose C 1000 is aangewezen in alle omstandigheden die worden gekenmerkt door een tekort aan vitamine C, wat in normale omstandigheden wordt geleverd door een evenwichtige en afwisselende voeding.

Kwalitatieve en kwantitatieve samenstelling:
1.) Drank in zelfbreekbare tweelingampullen.
Ampul I (vitamine C): Ascorbinezuur 1 g (natriumascorbinezuur 1.125 mg) voor een ampul van 5 ml.
Ampul II (aminozuren): Magnes. aspartas bihydrat. 200 mg — L-leucin. 25 mg — L-lysin. hydrochlorid. 200 mg — L-phenylalanin. 10 mg — L-valin. 10 mg voor een ampul van 5 ml.
2.) Granulaat voor drank in tweelingsachets.
Sachet I (aminozuren): Magnes. aspartas bihydrat. 200 mg — L-leucin. 25 mg — L-lysin. hydrochlorid. 200 mg — L-phenylalanin. 10 mg — L-valin. 10 mg.
Sachet II (vitamine C): Ascorbic. acid. 1000 mg.

Farmaceutische vorm:
1.) Drank (in zelfbreekbare tweelingampullen).
2.) Granulaat voor drank (in tweelingsachets).

Dosering en wijze van toediening:
Omwille van zijn hoge concentratie vitamine C is Revitalose C 1000 voorbehouden aan volwassenen en adolescenten.
Eén tot twee dosissen per dag, in te nemen met wat water, bij voorkeur een kwartier voor het ontbijt en voor het middagmaal, waarbij elke dosis is samengesteld uit de mengeling van een ampul of sachet van beide soorten.
Vitamine C kan de oorzaak zijn van slaapmoeilijkheden. Daarom wordt het best niet ingenomen op het einde van de dag.
Om de punt van de ampul gemakkelijker af te breken, ze vastnemen in de hoek van een servet en de punt licht buigen tot ze afbreekt op de cirkelvormige streep.

Kenmerken:
Merk Revitalose
Categorie Vitamines
Prijs 12,55 
Gewicht 305 gr
Contra-indicaties - Bijwerkingen

Contra-indicaties:
Revitalose C 1000 is tegenaangewezen bij kinderen jonger dan 12 jaar (omwille van de hoge dosis vitamine C), bij patiënten met hemochromatose (omwille van de toegenomen ijzerresorptie in het spijsverteringsstelsel), bij patiënten met glucose-6-fosfaatdehydrogenasedeficiëntie (gevaar van hemolyse) of sikkelcelanemie vanaf 5 g/dag (inductie van crisis), bij patiënten met fenylketonurie of bij patiënten met acute nierinsufficiëntie en in geval van overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.

Bijzondere waarschuwingen en voorzorgen bij gebruik:
Toegenomen risico van nierstenen in geval van hyperoxalurie.
Omwille van de hoge dosis vitamine C wordt aanbevolen om de dosering na te leven.
De ampullen bevatten sorbitol; ze mogen niet worden genomen door personen met fructose-intolerantie omwille van een zeldzaam erfelijk probleem.

Zwangerschap en borstvoeding:
Vitamine C gaat doorheen de placenta. Er zijn geen reproductiestudies bij dieren en er zijn geen geschikte gegevens over het gebruik van Revitalose C 1000 bij zwangere vrouwen. Het product mag niet tijdens de zwangerschap worden gebruikt, behalve als dit duidelijk noodzakelijk is.
Borstvoeding.
Ascorbinezuur komt in de moedermelk terecht. Bij voldoende toevoer van vitamine C hebben zuigelingen geen supplement nodig. Overmatige dosissen moeten worden vermeden om bijwerkingen te voorkomen bij moeder en kind.

Bijwerkingen:
Langdurig gebruik van hoge dosissen vitamine C verhogen de fysiologische oxalurie en kunnen - in geval van bestaande metabolische stoornissen - het optreden van oxaalzuurnierstenen bevorderen.

Langdurig gebruik van hoge dosissen (> 1 g/dag) vitamine C verhoogt het risico van:
Gastro-intestinale stoornissen.
Vaak: spijsverteringsstoornissen zoals buikpijn.
Soms: diarree.
Urinewegstoornissen.
Zelden: cystine- en urinezuurlithiase; — hemolyse bij personen met G6PD-deficiëntie.

Overdosering - Interacties

Beïnvloeding van de rijvaardigheid en van het vermogen om machines te bedienen:
Niet van toepassing.

Overdosering:
Hypervitaminose C is niet gekend.

Lijst van hulpstoffen:
1.) Drank in zelfbreekbare tweelingampullen.
Ampul I: Propylgallaat — Alcohol — Glycerol — Methylparahydroxybenzoëzuur — Propylparahydroxybenzoëzuur — Gezuiverd water voor 5 ml.
Ampul II: Sorbitol — Sinaasappelaroma — Natrium- methylparahydroxybenzoëzuur — Natriumpropylparahydroxybenzoëzuur — Gezuiverd water voor 5 ml.
2.) Granulaat voor drank en tweelingsachets.
Sachet I: Mannitol — Kal. acesulfam — Maltodextrin. — Persicum arom.
Sachet II:(niets).

Interacties met andere geneesmiddelen en andere vormen van interactie:
Hoge dosissen vitamine C kunnen de ijzeropname verhogen en interfereren met de ijzerverdeling; voorzichtigheid is geboden bij patiënten die een gelijktijdige ijzerbehandeling krijgen en bij patiënten met hemochromatose, polycythemie of leukemie.
Vitamine C kan de urine-uitscheiding van bepaalde, licht zure geneesmiddelen (barbituraten, salicylaten, sulfamiden, atropine) vertragen.
Dosissen vitamine C > 1 g/dag kunnen de plasmaconcentratie van ethinylestradiol (orale contraceptiva) verhogen.
Oraal ingenomen magnesiumzouten kunnen de absorptie van tetracyclines en van bisfosfonaten verminderen. Daarom moeten hun toedieningen worden gescheiden door een tussenperiode van verschillende uren.
Het kan de oorzaak zijn van vals-negatieve resultaten bij dipstick-bepalingen van glucosurie en van occult bloed in de stoelgang.

Gevallen van onverenigbaarheid:
Niet van toepassing.

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.