Rhinospray Tramazoline 1,18 mg/ml Neusspray Oplossing Aroma Eucalyptus 10ml

van Rhinospray

Symptomatische behandeling van neuscongestie

Aan mijn Favorieten toevoegen
5,99 
gratis levering Bij aankoop van minstens 7 producten
+
Tijdelijk niet beschikbaar
We zullen u via e-mail contacteren zodra dit artikel weer op voorraad is.
Veuillez indiquer une adresse e-mail valide
Uw aanvraag werd geregistreerd
Eigenschappen:
1 ml Rhinospray Tramazoline Aroma Eucalyptus 1,18 mg/ ml oplossing voor verstuiving in de neus bevat 1,18 mg tramazoline-hydrochloride (= 1,25 mg tramazolinehydrochloride monohydraat).
Hulpstof met bekend effect: bevat 0,020 g benzalkoniumchloride.
Rhinospray Tramazoline Aroma Eucalyptus is geïndiceerd bij volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar.
In de eerste plaats wordt aangeraden om de neus te spoelen met een zoutoplossing. Blijft de congestie na het spoelen aanhouden, dan kan Rhinospray Tramazoline aroma eucalyptus worden gebruikt als tweedelijnsbehandeling.

Indicaties:
Symptomatische behandeling van neuscongestie, bijvoorbeeld bij neusontsteking en neuskeelontsteking
Vanaf 16 jaar

Contra-indicaties:
Overgevoeligheid voor de werkzame stof of voor één van de vermelde hulpstoffen
Rhinospray Tramazoline Aroma Eucalyptus is gecontra-indiceerd in geval van een droge neusontsteking of gesloten-hoek-glaucoom, en na een schedeloperatie via de neus.
Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 7 jaar.

Samenstelling:
Componentenanalyse:
/ml
Tramazolinehydrochloride 1,18mg

Gebruiksaanwijzing:
Volwassenen en adolescenten vanaf 16 jaar: eerst de neus snuiten en daarna in elk neusgat 1 verstuiving toepassen, 3 à 4 maal per dag, naargelang de behoefte. De maximale dosis bedraagt 200 mcg (= 2 verstuivingen) tot 4 keer per 24 uur. Rhinospray Tramazoline Aroma Eucalyptus mag gedurende maximaal 5 opeenvolgende dagen worden gebruikt.

Bij een eerste gebruik, na verwijdering van het dopje, de duim op de bodem van het flesje en wijsvinger en middenvinger op de ring rond het uiteinde brengen. Enkele malen pompen. Wanneer een lichte nevel verstoven wordt, is de microdoseur op gang gebracht.Dan het hoofd in normale positie houden en de microdoseur in het neusgat brengen en indrukken terwijl men langzaam langs de neus inademt. Hetzelfde doen in het andere neusgat. Het uiteinde reinigen en het dopje terugplaatsen.Voorzorgsmaatregelen:
De bijwerkingen die het vaakst gerapporteerd zijn, zijn neusklachten, een droge neus en oedeem van de neus. Overgevoelig-heidsreacties, waaronder oedemen van de huid en van het slijmvlies (angio-oedemen), huiduitslag, jeuk en netelroos zijn minder vaak gerapporteerd. De bijwerkingen van het hart- en vaatstelsel (hartkloppingen, tachycardie, aritmie, bloeddruk-verhoging) en de bijwerkingen van het centrale zenuwstelsel (bijvoorbeeld hallucinaties, slaperigheid, zenuwachtigheid, hoofdpijn, duizeligheid en sedatie) kunnen sporadisch optreden.

Gevallen van angio-oedeem (oedemen van de huid/ oedemen van het slijmvlies) zijn gerapporteerd bij patiënten die behandeld zijn met Rhinospray Tramazoline aroma eucalyptus.
Patiënten die geneigd zijn arteriële hypertensie te hebben, hebben een grotere kans op de ontwikkeling van een verhoging van de bloeddruk na het gebruik van Rhinospray Tramazoline aroma eucalyptus.
Bij patiënten die aan prostaathypertrofie lijden, kunnen de tekenen/ symptomen van deze hypertrofie erger zijn.

Na toediening zoals aangegeven in de bijsluiter (via de neus) is aangetoond dat 50 tot 80% van de dosis geabsorbeerd wordt. Tramazolinehydrochloride en de metabolieten ervan worden hoofdzakelijk via de nieren afgescheiden.
Er is geen enkele klinische studie uitgevoerd bij ouderen of patiënten met nier- of leverinsufficiëntie.
Wat de postmarketingervaring betreft, bestaat er geen enkel bewijs dat patiënten van andere bijzondere populaties andere/ meer bijwerkingen zouden ervaren dan deze die zijn gespecificeerd in de informatie die momenteel beschikbaar is.

Inhoud:
10 ml
Kenmerken:
Merk Rhinospray
Categorie Neusspray - Neusdruppels
Prijs 5,99 
Gewicht 33 gr
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.