Rhinospray Verstopte Neus 1,18mg/ml Neusspray Oplossing Flacon 15ml

van Rhinospray
Geneesmiddel
Rhinospray Verstopte Neus 1,18mg/ml Neusspray Oplossing Flacon 15ml
6,25 
+
Op voorraad!
Newpharma klantenbeoordeling: 4,7/5

Beschrijving

Geïndiceerd symptomatische behandeling van neuscongestie

Zie volledige beschrijving

Eigenschappen:
Rhinospray Verstopte Neus is geïndiceerd bij symptomatische behandeling van neuscongestie, bijvoorbeeld bij neusontsteking en neuskeelontsteking.Indicaties:
Externe gebruik
Volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar
Bij symptomatische behandeling van neuscongestie, bijvoorbeeld bij neusontsteking en neuskeelontstekingContra-indicaties:
Bij kinderen jonger dan 7 jaar
Tijdens zwangerschap en borstvoeding
Overgevoeligheid voor de werkzame stof of voor één van de vermelde hulpstoffen
In geval van een droge neusontsteking of gesloten hoek glaucoom, na een schedeloperatie via de neus, en in geval van allergie voor tramazoline, benzalkonium

Samenstelling:
Benzalkoniumchloride (0,02 mg per verstuiving, overeenkomend met 0,2 mg per ml oplossing), sorbitol, citroenzuur, dinatriumwaterstoffosfaat dihydraat, natriumchloride, gezuiverd water

Actieve samenstelling:
1 ml oplossing bevat 1,18 mg tramazolinehydrochloride (dit is ongeveer 82,6 mcg tramazolinehydrochloride per verstuiving).

Gebruiksaanwijzing:
In de eerste plaats wordt aangeraden om de neus te spoelen met een zoutoplossing. Blijft de congestie na het spoelen aanhouden, dan kan Rhinospray Verstopte Neus worden gebruikt als tweedelijnsbehandeling.

Volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar:
Eerst de neus snuiten en daarna in elk neusgat 1 verstuiving toepassen, 3 à 4 maal per dag, naargelang de behoefte. De maximale dosis bedraagt 200 mcg tot 4 keer per 24 uur.
Rhinospray Verstopte Neus mag gedurende maximaal 5 opeenvolgende dagen worden gebruikt.

Bij een eerste gebruik, na verwijdering van het dopje, de duim op de bodem van het flesje en wijsvinger en middenvinger op de ring rond het uiteinde brengen enkele malen pompen. Wanneer een lichte nevel verstoven wordt, is de microdoseur op gang gebracht. Dan het hoofd in normale positie houden en de microdoseur in het neusgat brengen en indrukken terwijl men langs de neus inademt. Hetzelfde doen in het andere neusgat. Het uiteinde reinigen en het dopje terugplaatsen.

Voorzorgsmaatregelen:
Rhinospray Verstopte Neus moet voorzichtig en onder medisch toezicht worden gebruikt in geval van prostaathypertrofie, verworven of congenitale porfyrie, arteriële hypertensie, hartziekte, hyperthyroïdie, diabetes of feochromocytoom.
Voorzichtigheid is geboden bij patiënten die mono-amino-oxydaseremmers, tricyclische antidepressiva, vassopressoren en bloeddrukverlagende middelen nemen.
Langdurige toediening van vaatvernauwers via de neus is niet aangewezen. Dit kan namelijk aanleiding geven tot chronische inflammatie (en bijgevolg een neusverstopping) en tot atrofie van het neusslijmvlies.

Wanneer het therapeutisch effect afneemt, kan een duidelijke zwelling van het neusslijmvlies (oedeem) optreden (rebound verstopping).
Te frequent en te overvloedig gebruik van vaatvernauwers kan een verhoging van de bloeddruk veroorzaken.

De patiënt moet gewaarschuwd worden, als de symptomen na 5 dagen gebruik aanhouden, er een arts geraadpleegd moet worden om de behandeling opnieuw te evalueren.
Rhinospray Verstopte Neus bevat 0,02 mg benzalkoniumchloride per verstuiving, overeenkomend met 0,2 mg per ml oplossing. Langdurig gebruik kan oedeem van het neusslijmvlies veroorzaken.

Interacties met andere geneesmiddelen en andere vormen van interactie:
Als sommige antidepressiva (de mono-amino-oxydase remmers of de tricyclische antidepressiva) of vasopressoren gelijktijdig met sympathicomimetica worden toegediend, kunnen de effecten op het hart- en vaatstelsel leiden tot een bloeddrukstijging. Het gecombineerd gebruik met tricyclische antidepressiva kan ook leiden tot aritmie. De interacties met bloeddrukverlagende middelen, in het bijzonder met deze die inwerken op het sympathische zenuwstelsel, kunnen complex zijn en kunnen leiden tot verschillende hart- en vaateffecten.

Inhoud:
Flacon 15 ml


Kenmerken:
Merk Rhinospray
Categorie Neusspray - Neusdruppels
Reviews 0/5 (0 reviews)

Tekst verminderen


Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.