Sissel Sitfit Balanskussen Diameter 33cm Blauw 1 Stuk

van Sissel

De veilige en comfortabele manier om actief de zithouding te verbeteren

(10)
Aan mijn Favorieten toevoegen
35,95 
*
-15%
Online korting
**
30,59 
gratis levering Bij aankoop van minstens 2 producten
In voorraad!
+
Tijdelijk niet beschikbaar
We zullen u via e-mail contacteren zodra dit artikel weer op voorraad is.
Veuillez indiquer une adresse e-mail valide
Uw aanvraag werd geregistreerd
Eigenschappen:
De veilige en comfortabele manier om actief de zithouding te verbeteren
Belastbaar tot 138 kg.
Diameter: 33 cm
Kleur: blauw

Een handig en eenvoudig alternatief voor een standaard gym ball, ergonomisch, dynamisch en praktisch
De Sissel Sitfit is in de eerste plaats een zithulp, maar wanneer deze onder de voeten geplaatst wordt laat het je toe beenoefeningen te doen vb. als je lang moet zitten.
De Sissel Sitfit is een draagbare, met lucht gevulde zitschijf en is hierdoor niet enkel een dynamische zithulp maar ook een trainingstoestel voor oefeningen in stand, zit, opgerichte, zijwaartse en gebogen positie.

Dynamisch zitten versterkt de spieren die verantwoordelijk zijn voor de stabilisatie van de rug en ontlasten hierdoor de ruggengraat.
Vele mensen met een zittend beroep gebruiken de Sissel Sitfit op het werk of thuis.Bovendien kan het gebruikt worden bij onrustig zitten, vb. bij kinderen op school.
De Sissel Sitfit is stabiel en veilig waardoor het een goede keuze is voor mensen die geen Gym ball wensen te gebruiken omwille van de omvang en de mogelijke instabiliteit.Afhankelijk van de omgevingstemperatuur kan de Sissel Sitfit in het begin wat koud aanvoelen maar past zicht snel aan de lichaamstemperatuur aan. De velours overtrekken zijn beschikbaar in verschillende kleuren.
De Sissel Sitfit is gefabriceerd in Duitsland. Het PVC gebruikt voor dit product is vrij van phtalaten. In plaats hiervan wordt er Citrofol BII, een PVC verzachter van hoge kwaliteit gebaseerd op citroenzuur, gebruikt. Dit is een farmacologisch en ecotoxicologisch onschuldige bestanddeel gebruikt in de voedingsindustrie.

Indicaties:
- Tegen rugpijn door foute houding (lumbaal, thoracaal en cervicaal)
- Voor hoofdpijn veroorzaakt door foute zithouding
- Voor evenwicht in de spieren van de romp
- Preventie van rugpijn bij langdurig zitten

Gebruiksaanwijzing:
Het zitten op de Sissel Sitfit moet aanvankelijk beperkt worden tot enkele minuten zodat het lichaam kan wennen aan de zithouding. Dit kan geleidelijk opgedreven worden met enkele minuten per dag. Het zitten wordt bij voorkeur afgewisseld tussen een standaard stoel en dynamisch zitten op de Sissel Sitfit.
Oefeningen om de rugspieren, de bekkenbodemspieren, de benen en de armen te versterken zijn mogelijk in stand, zit, opgerichte, zijwaartse en gebogen positie.
De hardheid van de Sissel Sitfit kan individueel aangepast worden door middel van een pomp (standaard meegeleverd met Sissel Sitfit Plus)

De pomp met naaldventiel laat toe lucht bij te pompen of te verwijderen.
Plaats het naaldventiel op de pomp en steek het voorzichtig in het ventiel van de Sissel Sitfit. Zorg ervoor dat je het ventiel of de wand van de Sissel Sitfit niet beschadigd of perforeert.
Duw met de knie of onderarm op de Sissel Sitfit zodat er een bult rond het ventiel ontstaat (dit voorkomt perforatie van de zitschijf).
Steek de pomp met naaldventiel in het ventiel en voeg lucht toe. Om lucht te verwijderen hou de pomp met naaldventiel lichtjes schuin in het ventiel totdat de gewenste lucht ontsnapt is.Gebruik voor het reinigen van de Sissel Sitfit een vochtige doek, water en een zacht onderhoudsproduct of standaard ontsmettingsproduct.

Voorzorgsmaatregelen:
Gecontra-indiceerd in geval van:
- Onstabiele fracturen van de ruggengraat of het bekken
- Open wonden
- Elk gebruik waarbij de behandelende fysiotherapeut het gebruik van een lucht gevulde schijf afraad

- Maak de gebruiksomgeving vrij van scherpe en puntige voorwerpen.
- Vermijd moeilijke oefeningen of experimenten met een verhoogt risico tot schade aan de Sissel Sitfit of jezelf.
- Citrofol BII is gevoelig aan licht. Om de kleur te behouden wordt aangeraden de Sissel Sitfit niet gedurende lange tijd aan direct zonlicht bloot te stellen.

Inhoud:
1 stuk
Kenmerken:
Merk Sissel
Categorie Comfortondersteuning, Kussens, Sissel kussen, Sissel sitfit, Sissel kussen sitfit
Prijs 30,59 
Reviews 4.6/5 (10 reviews)
Gewicht 1180 gr
4,6
10 reviews
5 sterren
(6)
4 sterren
(4)
3 sterren
(0)
2 sterren
(0)
1 sterren
(0)
Alle beoordelingen voor Sissel Sitfit Balanskussen Diameter 33cm Blauw 1 Stuk zijn afkomstig van gecertificeerde kopers, verzameld via eKomi.
De reviews zichtbaar op deze pagina werden verzameld bij personen die dit product aankochten bij Newpharma. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de reviews is zo maximaal verzekerd.
Marianne
25/05/2019
Ik heb dit besteld op aanraden van de dokter. Prima voor wie rugpijn heeft en veel moet zitten.
  1 0   Gemeld!
Katleen
16/12/2018
goede prijs/kwaliteit
  0 0   Gemeld!
Chris
06/01/2018
Interessant product met vele mogelijkheden
  0 0   Gemeld!