Bel Friday


De deelnemende producten zijn te herkennen aan het label 1+1 GRATIS, 2+1 GRATIS of 3+1 GRATIS. De artikelen worden in pakketten aangeboden (2 producten voor de prijs van 1, 3 producten voor de prijs van 2 of 4 producten voor de prijs van 3). U hoeft dus alleen maar het artikel van uw keuze toe te voegen aan uw winkelmandje om van deze aanbieding te kunnen genieten.​

Goed nieuws: deze aanbieding is cumuleerbaar met promocodes!

Opgelet, de voorraad van deelnemende producten is beperkt !​ De actie is enkel geldig tot dinsdag 3 november om 23u59.

Solidpharma StiffnoGraph 1 Stuk

Een niet-invasief medisch apparaat voor een eerste screening van de kwaliteit van de bloedvaten
228,94 

Tijdelijk niet beschikbaar
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Beschrijving

Solidpharma StiffnoGraph 1 Stuk

Eigenschappen:
Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak en preventieve maatregelen verdienen daarom speciale aandacht. Arteriële stijfheid is een van de eerste detecteerbare tekenen van structurele en functionele veranderingen van de vaatwand en is geassocieerd met een verhoogd risico op cardiovasculaire morbiditeit en mortaliteit, met atherosclerose en arteriosclerose, met hartfalen, veroudering en diverse andere chronische aandoeningen zoals osteoporose, chronisch nierlijden,
diabetes en metabool syndroom. Het sterke verband tussen arteriële stijfheid en het lange-termijn risico op deze ziektebeelden (en ook sterfte) maakt duidelijk dat het van groot belang is om regelmatig de vaatstijfheid te meten, met name ook in de gezonde bevolking.

Assoc. Prof. Dr. Cees Vermeer is de uitvinder van de StiffnoGraph.
Al meer dan 40 jaar houdt Dr. Vermeer zich bezig met het verbeteren van de volksgezondheid door optimalisering van de inname van micronutriënten. Zijn werk, dat al meer dan 400 wetenschappelijke publicaties op het gebied van hart- en vaatziekten opleverde, is vooral gericht op de minst bekende vitamine: vitamine K.

Factoren die invloed hebben op arteriële verstijving en verkalking:
- Leeftijd - overgewicht
- Geslacht - verhoogd cholesterol
- Roken - ongunstig lipide profiel (HDL/LDL)
- Vitamine K-insufficiëntie - verhoogde triglyceriden
- Vitamine D-insufficiëntie - hoge bloeddruk
- Onvoldoende inname van vitamine C, A, B12 en E
- Suikerziekte
- Stress - nierinsufficiëntie

De meeste van deze risicofactoren versterken elkaar. Als bijvoorbeeld personen met vitamine K-insufficiëntie een 3 maal verhoogde kans hebben op hart- en vaatziekten, en rokers hebben ook een 3 maal verhoogd risico, terwijl iemand met diabetes een 2 maal hoger risico heeft, dan is de totaalsom voor iemand met alle drie deze risicofactoren niet een risico van 3+3+2=8, maar een 3x3x2=18 maal verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Omdat vrijwel iedereen wel enkele van de bovenstaande risicofactoren heeft, is het van het grootste belang om er zo snel mogelijk één of twee te elimineren. Daarmee verlaagt men het ziekterisico enorm.

Onderstaand geven we een richtlijn over hoe de StiffnoGraph kan ondersteunen in het formuleren van advies voor een gezonde levensstijl en adequate vitamine K inname. De meetwaarde en het icoontje van de arteriële stijfheid verschijnen na 1 minuut. De arteriële stijfheid is geclassificeerd in 6 categorieën die, afhankelijk van de leeftijd, verschillend geïnterpreteerd kunnen worden.

Siffness score Leeftijd 21-40 jaar Leeftijd 41-60 jaar Leeftijd >60 jaar
1 B B A
2 C C B
3 D D C
4 F E D
5 G F E
6 H G F

De scores in bovenstaande tabel kunnen gebruikt worden om een indicatie te krijgen van de aanbevolen dagelijkse dosis vitamine K volgens de “Vermeer Index”. Deze index is gebaseerd op 40 jaar wetenschappelijk onderzoek naar de vasculaire gezondheid uitgevoerd door Assoc. Prof. Dr. Cees Vermeer en zijn team, en is wetenschappelijk onderbouwd door vele klinische en epidemiologische onderzoeken die gepubliceerd zijn in gerenommeerde tijdschriften.

De door gezondheidautoriteiten aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor vitamine K is 90-120 mcg per dag in de meeste landen. Inmiddels in in een aantal klinisch wetenschappelijke onderzoeken aangetoond dat weefsels als bot en bloedvaten een hogere inname nodig hebben en dat hier niet aan voldaan wordt met een westers dieet.
Vitamine K supplementen mogen niet gebruikt worden in combinatie met orale anticoagulantia (vitamine K antagonisten zoals warfarine, coumadin, sintrom of marcoumar).

Versnelde Plethysmografie:
Arteriële verstijving is onderverdeeld in 6 niveaus, en voor een correcte beoordeling van de resultaten dient men ook de leeftijd van de cliënt in acht te nemen. De toenemende arteriële verstijving wordt symbolisch weergegeven middels de onderstaande afbeeldingen. Behalve in de klinische praktijk, vormt de “Vermeer Index” ook bij mens-gebonden wetenschappelijke studies een snelle manier voor het schatten van de vitamine K-status en vitamine K-behoefte. De StiffnoGraph is alleen bedoeld als hulpmiddel bij de beoordeling van zorgbehoevenden/ cliënten. Hij dient gebruikt te worden in combinatie met andere methoden voor de klinische diagnostiek.

Indicaties:
Voor het meten van:
- Arteriële verstijving
- Evaluatie van de vitamine K status (Vermeer index)
- SpO2 (Oximeter)
- Hartritme

Voorzorgsmaatregelen:
Exclusief te gebruiken door professionals in de gezondheidszorg (huisartsen, sportartsen, fysiotherapeuten, diëtisten)

Inhoud:
1 stuk
Kenmerken:
Merk Solidpharma
Categorie Diagnose
Prijs 228,94 
Gewicht 457 gr
Verzameld via Ekomi Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit product.
De personen die dit artikel hebben gekocht, hebben ook het volgende gekocht:
Populaire producten