Spongostan Dentaal 10 x 10 x 10mm 24 StuksStuks (Ms0005)

84,90 
*
-8%
Online korting
**
77,95 

Nog maar 5 in voorraad!

+1.5% oftewel 1,17
in Mijn klantenbonus
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd of in 24h in afhaalpunt
Beschrijving

Spongostan Dentaal 10 x 10 x 10mm 24 StuksStuks (Ms0005)

Toepassingen
Bij gebruik in passende hoeveelhede wordt SPONGOSTAN* Spons binnen 4 tot 6 weken volledig geabsorbeerd. In een implantatie-onderzoek bij dieren werden weefselreacties bij macroscopische observatie geklasseerd als te verwaarlozen, en matig bij microscopische observatie met SPONGOSTAN* Spons. Bij toepassing op bloedende gebieden met slijmvlies wordt het binnen 2 tot 5 dagen vloeibaar.

Bedoeld Gebruik/Indicaties
SPONGOSTAN* Spons, droog of verzadigd gebruikt met steriele natriumchloride-oplossing, is geïndiceerd voor chirurgische procedures (behalve urologische en oogheelkundige) voor hemostase, wanneer onder controle houden van capillaire, veneuze en arteriolaire bloeding door middel van druk, ligatuur en andere conventionele procedures niet effectief of onpraktisch is. Hoewel het niet nodig is kan SPONGOSTAN* Spons al dan niet worden gebruikt met trombine voor het bereiken van hemostase.

Kenmerken:
Merk Spongostan
Categorie Medische Hulpmiddelen
Prijs 77,95 
Gewicht 28 gr
Contra-indicaties - Bijwerkingen

Contra-indicaties
SPONGOSTAN* Spons niet gebruiken bij het sluiten van huidincisies omdat het kan interfereren bij de genezing van de huidranden. Deze interferentie is het gevolg van mechanische interpositie van gelatine en is niet secundair aan intrinsieke interferentie bij wondgenezing.
In verband met het risico van embolisatie SPONGOSTAN* Spons niet gebruiken in intravasculaire ruimten.
SPONGOSTAN* Spons niet gebruiken bij patiënten met bekende allergieën voor varkenscollageen.

Waarschuwingen
SPONGOSTAN* Spons is niet bedoeld als vervangingsmiddel voor uiterst nauwkeurige chirurgische techniek en de correcte toepassing van ligaturen of andere conventionele procedures voor hemostase.
SPONGOSTAN* Spons mag niet worden gebruikt bij infecties. Op besmette plaatsen in het lichaam dient men voorzichtig te zijn met het gebruik van SPONGOSTAN* Spons. Wanneer zich tekenen van infectie of een abces ontwikkelen op plaatsen waar SPONGOSTAN* Spons is aangebracht, kan een nieuwe operatie noodzakelijk zijn om het geïnfecteerde materiaal te verwijderen en drainage mogelijk te maken.
SPONGOSTAN* Spons mag niet worden gebruikt in gevallen van pompende arteriële hemorragie. Het mag niet worden gebruikt op plaatsen waar zich bloed of andere vloeistoffen hebben verzameld of in gevallen waar het bloedingspunt is ondergedompeld.
SPONGOSTAN* Spons werkt niet als een tampon of plug op een bloedingsplek. Ook zal het een plek waar zich achter een tampon bloed heeft verzameld niet afsluiten.
In verband met de mogelijkheid van losraken van het hulpmiddel of compressie van andere anatomische structuren in de buurt dient SPONGOSTAN* Spons indien mogelijk verwijderd te worden nadat hemostase is bereikt.
SPONGOSTAN* Spons dient bij gebruik in, rond of in de omgeving van foramina in bot, gebieden van botachtige omsluiting, het ruggenmerg en/of de oogzenuw en chiasma van de applicatieplek verwijderd te worden.
De veiligheid en werkzaamheid van SPONGOSTAN* Spons voor gebruik in ooggeneeskundige en urologische procedures zijn niet vastgesteld.
SPONGOSTAN* Spons mag niet worden gebruikt voor het onder controle brengen van post-partumbloeding of menorragie.
De veiligheid en werkzaamheid van SPONGOSTAN* Spons zijn niet vastgesteld bij kinderen en zwangere vrouwen.

VOORZORGSMAATREGELEN
Let op: SPONGOSTAN* Spons wordt geleverd als een steriel product en kan niet opnieuw worden gesteriliseerd.
Niet-gebruikte, open enveloppen met SPONGOSTAN* Spons moeten worden weggegooid.
Let op: Bij plaatsing in holtes of gesloten weefselruimtes wordt minimale voorbereidende compressie geadviseerd en dient men op te passen voor overvulling (de spons zet uit bij het absorberen van vloeistof). SPONGOSTAN* Spons kan bij het absorberen van vloeistof opzwellen tot zijn oorspronkelijke omvang en mogelijk zenuwbeschadiging veroorzaken.
Let op: Hoewel een holte voorzien van een kompres voor hemostase soms chirurgisch is geïndiceerd, mag SPONGOSTAN* Spons alleen op deze wijze worden gebruikt wanneer overtollig product dat niet nodig is voor het in stand houden van hemostase wordt verwijderd.
Let op: Men dient slechts de minimaal benodigde hoeveelheid SPONGOSTAN* Spons voor het bereiken van hemostase te gebruiken. Na het bereiken van hemostase dient al de overtollige SPONGOSTAN* Spons zorgvuldig verwijderd te worden.
Let op: SPONGOSTAN* Spons mag niet samen met autologe bloedopvangcircuits worden gebruikt. Men heeft aangetoond dat fragmenten van op collageen gebaseerde hemostatische stoffen door 40ì transfusiefilters van bloedopvangsystemen kunnen passeren.
Let op: Onvolledige absorptie en gehoorverlies zijn gemeld in verband met het gebruik van SPONGOSTAN* tijdens tympanoplastiek.
Let op: SPONGOSTAN* Spons mag niet in combinatie met kleefstoffen van methylmethacrylaat worden gebruikt.
Van microfibrillair collageen is gemeld dat het de sterkte van methylmethacrylaatkleefstoffen die worden gebruikt voor het bevestigen van prothetische hulpmiddelen op botoppervlakken vermindert.
Let op: SPONGOSTAN* Spons mag niet worden gebruikt voor de primaire behandeling van coagulatiestoornissen.
Let op: Hoewel de veiligheid en werkzaamheid van het gecombineerde gebruik van SPONGOSTAN* Spons met andere stoffen zoals topische trombine, antibiotica in vloeibare of in poedervorm, niet is geëvalueerd in gecontroleerde klinische studies, dient wanneer naar de mening van de arts gelijktijdig gebruik van topische trombine of andere stoffen medisch raadzaam is, de productliteratuur voor die stof te worden geraadpleegd voor volledige voorschrijvingsinformatie.

LEVERING
SPONGOSTAN* Standaard, Folie en Speciaal zijn afzonderlijk verpakt en gesteriliseerd door middel van droge hitte voor direct gebruik in de operatiekamer.
SPONGOSTAN* Anaal en SPONGOSTAN* Dentaal zijn individueel verpakt en gesteriliseerd door middel van elektronenstraalbestraling voor direct gebruik in de operatiekamer.
SPONGOSTAN* is een product voor eenmalig gebruik dat niet opnieuw gesteriliseerd mag worden.

Verzameld via Ekomi Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit product.
De personen die dit artikel hebben gekocht, hebben ook het volgende gekocht:
Populaire producten