Voltaren Emulgel 2% Diclofenac Spieren Gewrichten En Reumapijnen Tube 150g

van Voltaren

Om pijn te verlichten en ontsteking en zwelling van de spieren en gewrichten te verminderen

Aan mijn Favorieten toevoegen
23,91 
gratis levering Bij aankoop van minstens 2 producten
In voorraad!
+
Tijdelijk niet beschikbaar
We zullen u via e-mail contacteren zodra dit artikel weer op voorraad is.
Veuillez indiquer une adresse e-mail valide
Uw aanvraag werd geregistreerd

Eigenschappen:
Voltaren Emulgel Forte wordt gebruikt om pijn te verlichten en ontsteking en zwelling van een aantal pijnlijke aandoeningen van de spieren en gewrichten te verminderen. Voltaren Emulgel Forte kan gebruikt worden bij volwassenen en adolescenten van 14 jaar en ouder voor de plaatselijke behandeling van: ontsteking na kwetsuren van pezen, gewrichtsbanden, spieren en gewrichten. Het verlicht snel de (matige tot sterke) pijn, verbetert de beweeglijkheid en helpt het terugwinnen van een normaal functioneren.

Voltaren Emulgel Forte kan gebruikt worden bij volwassenen (18 jaar en ouder): voor sommige vormen van reuma (behoort tot de bevoegdheid van de arts). Een behandeling met Voltaren Emulgel Forte werkt hoofdzakelijk op de symptomen.

Voltaren Emulgel Forte bevat de werkzame stof diclofen., welke tot een groep geneesmiddelen behoort, genaamd niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAIDs). Het verlicht snel de (matige tot sterke) pijn, verbetert de beweeglijkheid en helpt het terugwinnen van een normaal functioneren.
Voltaren Emulgel Forte is speciaal ontwikkeld om in te wrijven op de huid en dringt goed door in de huid.
De werkzame stof richt zich op diepe ontstoken weefsels.

- Niet-vette, crème-achtige gel
- Maakt geen vlekken

Indicaties:
- Gebruikt om pijn te verlichten en ontsteking en zwelling van een aantal pijnlijke aandoeningen van de spieren en gewrichten te verminderen
- Bij volwassenen en adolescenten van 14 jaar en ouder voor de plaatselijke behandeling van: ontsteking na kwetsuren van pezen, gewrichtsbanden, spieren en gewrichten
- Bij volwassenen (18 jaar en ouder): voor sommige vormen van reuma (behoort tot de bevoegdheid van de arts)

Samenstelling:
De werkzame stof in dit middel is diclofen. diethylamine. Elke gram gel bevat 23,2 mg diclofen. diethylamine, overeenkomend met 20 mg natriumdiclofen. (2%).
De andere stoffen in dit middel zijn butylhydroxytolueen, carbomeer, cocoylcaprylocapraat, diethylamine, isopropylalcohol, vloeibare paraffine, macrogolcetostearylether, oleylalcohol, propyleenglycol, parfum Eucalyptus sting en gezuiverd water.

Gebruiksaanwijzing:
Voor volwassenen en jongeren van 14 jaar en ouder: breng de Gel om de 12 uren (bij voorkeur ’s morgens en ’s avonds) aan op de pijnlijke plek.
Duw zachtjes een kleine hoeveelheid Gel uit de tube en breng aan op het pijnlijke of gezwollen gebied en wrijf het zachtjes in.
De benodigde hoeveelheid zal variëren afhankelijk van de grootte van het pijnlijke of gezwollen gebied; een hoeveelheid ter grootte van een kers tot een walnoot zal doorgaans voldoende zijn.
U zal mogelijk een licht verkoelend effect ondervinden als u de Gel inwrijft.

Duur van de behandeling:
- Volwassenen en jongeren van 14 jaar en ouder: de behandeling van kwetsuren van pezen, gewrichtsbanden, spieren en gewrichten mag niet langer dan 2 weken duren.
- Enkel volwassenen (18 jaar en ouder): de behandeling van reuma mag niet langer dan 3 weken duren.
Een langere behandelingsduur kan eventueel worden geadviseerd door een arts.

Voorzorgsmaatregelen:
U mag dit middel niet gebruiken:
- Als u allergisch bent voor diclofen., voor andere geneesmiddelen om pijn, koorts of ontsteking te behandelen, zoals ibuprofen of acetylsalicylzuur (dat ook wordt gebruikt als bloedverdunner) of voor één van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten. Symptomen van een allergische reactie kunnen zijn: piepende ademhaling of kortademigheid (astma); huiduitslag met blaren of netelroos; zwelling van het gezicht of tong; lopende neus.
- Als u een maag- of darmzweer heeft, vermijd langdurige behandeling op uitgestrekte huidzones.
- Als u in het laatste trimester (de laatste 3 maanden) van uw zwangerschap bent
- Als u jonger bent dan 14 jaar

Andere voorzorgsmaatregelen:
- Enkel aanbrengen op een intacte huid. Gebruik Voltaren Emulgel Forte niet op huidaandoeningen zoals snijwonden, open wonden of op een huid met uitslag of eczeem.
- Stop de behandeling als er huiduitslag optreedt na aanbrengen van het geneesmiddel.
- Niet aanbrengen op grote huidoppervlakken of gedurende een langere periode.
- Tenzij de handen het gebied zijn dat behandeld wordt, moet u uw handen wassen nadat u de Gel hebt ingewreven, om zo accidenteel contact met de mond en de ogen te vermijden.
- Wees voorzichtig zodat er geen Voltaren Emulgel Forte in de ogen terecht komt. Als dit toch gebeurt, spoel de ogen dan goed met helder water.
- Een beugel of steunverband, zoals vaak gebruikt wordt bij kwetsuren zoals verstuikingen, kan gebruikt worden, maar breng Voltaren Emulgel Forte niet aan onder luchtdichte (plastic) verbanden.
- Als u zwanger bent of zwanger denkt te zijn, of als u zwanger wilt worden of borstvoeding geeft, neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.
- Voltaren Emulgel Forte mag enkel onder medisch toezicht gebruikt worden tijdens de eerste 6 maanden van de zwangerschap.
- Voltaren Emulgel Forte mag enkel onder medisch toezicht gebruikt worden tijdens de borstvoeding, gezien diclofen. in kleine hoeveelheden overgaat in de moedermelk. Voltaren Emulgel Forte mag echter niet aangebracht worden op de borsten van moeders die borstvoeding geven.
- Breng geen dubbele dosis aan om een vergeten dosis in te halen.
- Bijwerkingen omvatten milde en voorbijgaande reacties op de plaats van aanbrengen. In heel zeldzame gevallen kunnen allergische reacties optreden.
- Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Inhoud:
Tube 150 g

Kenmerken:
Merk Voltaren
Categorie Uitwendig gebruik
Prijs 23,91 
Gewicht 185 gr
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.