1.600.000 tevreden klanten
FR / NL
Home > Dierengeneeskunde - Dierenspeciaalzaak > Diergeneesmiddelen > Honden > Ontwormingsmiddelen > Dogminth Pyranteli Embonas Pasta Gastro-Intestinale Wormziekten Bij Honden Tube 24g

Dogminth Pyranteli Embonas Pasta Gastro-Intestinale Wormziekten Bij Honden Tube 24g

van ZOETIS
Dogminth Pyranteli Embonas Pasta Gastro-Intestinale Wormziekten Bij Honden Tube 24g
10,65 
Aantal In voorraad!
Toevoegen aan winkelwagentje
Besteld voor 16u,
morgen bij u geleverd
(of in 24h in afhaalpunt)
Beschrijving

Dogminth Pyranteli Embonas Pasta Gastro-Intestinale Wormziekten Bij Honden Tube 24g

Eigenschappen:
Dogminth is geïndiceerd bij honden voor de behandeling van gastro-intestinale wormziekten veroorzaakt door de volgende nematoden:
- Toxocara canis
- Toxascaris leonina
- Uncinaria stenocephala

Dogminth alsook aangewezen is voor de behandeling bij honden van gastro-intestinale wormziekten zoals:
- Ancylostoma caninum
- Ancylostoma braziliense

Pyrantelembonaat, het werkzaam bestanddeel van Dogminth, behoort tot de klasse der tetrahydropyrimidinen. Het is een pyrantelzout dat zeer weinig oplosbaar is in water, reukloos en smaakloos is en zeer goed verdragen wordt door de hond.
De farmacologische studies toonden aan dat pyrantel bij de parasietwormen een spiercontractie teweegbrengt, gevolgd door een paralyse die het resultaat is van de eigenschappen van het product, met name een neuromusculaire blokkering. Pyrantel inhibeert ook de activiteit van het fumaraatreductase, dat een belangrijke schakel is in de ademhalingsketen van vele wormen. Het ultieme effect dat eruit voortvloeit, is een nematocide werking van pyrantel en niet zo maar een anesthetische werking. Tot op heden is geen resistentie van de verschillende parasietvormen tegen pyrantel waargenomen.

Na orale toediening wordt pyrantelembonaat slechts in zeer geringe mate geresorbeerd door de tractus gastrointestinalis. Het grootste gedeelte van de ingenomen dosis wordt in ongewijzigde vorm uitgescheiden met de feces, en dit binnen 2 tot 3 dagen na de toediening.
Het geringe gedeelte dat geresorbeerd wordt, ondergaat een metabolische degradatie en wordt snel uitgescheiden met de urine. Een zeer kleine fractie wordt uitgescheiden door de klieren van het spijsverteringskanaal.

Indicaties:
Orale toediening
Diersoorten: honden
Voor de behandeling van gastro-intestinale wormziekten

Samenstelling:
Natr. alginas, sorbitol 70% non cristallisabile, silica colloidalis anhydrica, methyl. parahydroxybenzoas, propyl. parahydroxybenzoas, aqua purificata

Actieve samenstelling:
Pyranteli embonas (= pyrantelum 7,5 mg)

Gebruiksaanwijzing:
Dogminth wordt toegediend in een unieke orale dosis.
De dosering bedraagt 5 mg pyrantelbase per kg levend gewicht.

Door een eenvoudige druk op de tube komt de pasta vrij in de vorm van een lint; daarvan wordt 2 cm pasta per kg levend gewicht toegediend (overeenkomend met een dosis van 5 mg pyrantelbase per kg levend gewicht). De toe te dienen hoeveelheid pasta wordt bepaald met behulp van de schaalverdeling die op de doos voorkomt.
De hoeveelheid pasta die nodig is voor de behandeling kan rechtstreeks op de tong van het dier aangebracht worden of mag met het voedsel vermengd worden.
Er zijn geen bijzondere voedingsvoorzorgen in acht te nemen.
Dogminth kan zonder gevaar worden toegediend aan honden van elke leeftijd en wordt goed verdragen door hondenjongen, zelfs bij herhaalde toedieningen.

Het is aangeraden het vermifugum als volgt toe te dienen:
- hondenjongen: vanaf de leeftijd van 2 tot 4 weken alsook op de leeftijd van 7-8 en 12 weken
- teven: onmiddellijk vóór of na de dekking en onmiddellijk vóór het jongen
- andere honden: minstens eenmaal per jaar

Inhoud:
Tube 24 g
Kenmerken:
Merk ZOETIS
Categorie Ontwormingsmiddelen voor honden
Prijs 10,65 €
Gewicht 103 gr
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.