1.600.000 tevreden klanten
FR / NL
Home > Dierengeneeskunde - Dierenspeciaalzaak > Diergeneesmiddelen > Runderen > Effydral Tegen Diarree Kalveren 48 Bruistabletten

Effydral Tegen Diarree Kalveren 48 Bruistabletten

van ZOETIS
Effydral Tegen Diarree Kalveren 48 Bruistabletten
84,06 
Aantal In voorraad!
Toevoegen aan winkelwagentje
Besteld voor 16u,
morgen bij u geleverd
(of in 24h in afhaalpunt)
Beschrijving

Effydral Tegen Diarree Kalveren 48 Bruistabletten

Eigenschappen:
Effydral corrigeert dehydratie, verlies aan elektrolyten en metabole acidose bij kalveren, in het bijzonder wanneer deze verschijnselen het gevolg zijn van diarree.

Effydral oplossing corrigeert dehydratie, verlies aan elektrolyten en metabole acidose, in het bijzonder wanneer deze verschijnselen het gevolg zijn van diarree.
De fysiologische grondslag van de doeltreffendheid van orale rehydratatie oplossingen is het gekoppeld transport van natrium en glucose, galactose, glyc. of andere kleine organische moleculen. Waterabsorptie doorheen de darm, op zichzelf een passief proces, is het gevolg van actieve natriumabsorptie.
Experimenten in dieren (alsook in mensen) hebben aangetoond dat de maximale opname van natrium, en dus water, optreedt wanneer de verhouding van de organische moleculen tot natrium tussen 1:1 en 2:1 ligt.
Complete orale hydratatie oplossingen moeten ook kalium, chloride en alkaliniserende stoffen bevatten als bicarbonaat of bicarbonaat precursoren (bv. citraat), om de verliezen te compenseren die optreden ten gevolge van diarree. Bicarbonaat en citraat bevorderen eveneens de absorptie van water en natrium.

Indicaties:
Bij diarree
Doeldiersoorten: kalveren
Tegen dehydratie, verlies aan elektrolyten en metabole acidose

Actieve samenstelling:
Elk tablet bevat:
Natriumchloride 2,34g
Kalii chloridum 1,12g
Natrii hydrogenocarbonas 6,72g
Acidum citricum anhydricum 3,84g
Lactosum 32,44g
Glycinum 2,25g

Toevoeging van één Effydral tablet aan één liter water resulteert in een gebruiksklare, isotonische oplossing met volgende samenstelling:
Component oplossing Hoeveelheid per liter
Natrium 120mmol
Kalium 15mmol
Chloride 55mmol
Bicarbonaat + citraat 80mmol*
Lactose 90mmol**
Glyc. 30mmol
*Totale alkali uitgedrukt als bicarbonaat equivalenten
**90 mmol lactose is equivalent met 180 mmol glucose

Gebruiksaanwijzing:
Gebruik zuiver water en materiaal voor het bereiden van Effydral oplossing.
Vervang een oplossing iedere 24 uur door een vers bereide oplossing.
Volg exact de gebruiksvoorwaarden.

Pasgeboren dieren moeten voldoende colostrum krijgen.
Bij ernstig gedehydreerde dieren kan een additionele intraveneuze vochttherapie met een aangepaste parenterale oplossing vereist zijn.

Hoewel Effydral enkel geïndiceerd is voor de behandeling van jonge dieren, vormt het gebruik ervan tijdens de dracht of het zogen geen enkel bijkomend risico.

Bereiding:
Los 1 bruistablet op in 1 liter lauw water (ongeveer 37°C) voor 1 liter gebruiksklare oplossing.
Bereid de oplossing met zuiver water en zuiver materiaal, vlak voor het voeden.

Dosering en wijze van gebruik:
Start de behandeling zodra diarree wordt vastgesteld.
In plaats van voeden met melk of kunstmelk, voeden met 2 of 3 liter Effydral oplossing 2 maal per dag gedurende 2 dagen.
Gedurende de volgende 2 dagen, voeden met 1 of 1,5 liter Effydral oplossing, gemengd met een gelijke hoeveelheid melk of kunstmelk. Normale voeding kan daarna gewoonlijk hervat worden.
Indien de ziekteverschijnselen aanhouden, raadpleeg uw dierenarts voor verdere behandeling.
In geval van ernstige dehydratie moet de Effydral oplossing in 3 of 4 voederbeurten per dag worden toegediend. Zonodig kan Effydral oplossing via een maagsonde worden gegeven.
Indien nodig kunnen kalveren tot 4 dagen lang gevoed worden met uitsluitend Effydral oplossing zonder schadelijke gevolgen.

Wachttijden:
Vlees: Nul dagen

Voorzorgsmaatregelen:
Indien de gastro-intestinale tractus volledig verstopt is, moet men zeer voorzichtig zijn bij het toedienen van orale oplossingen.
Het gebruik van een te veel verdunde Effydral oplossing heeft een verminderde doeltreffendheid tot gevolg, terwijl het toedienen van een te geconcentreerde oplossing osmotische diarree kan veroorzaken. Indien een te geconcentreerde oplossing wordt toegediend, moet erop toegezien worden dat het dier onbeperkt kan drinken.
Niet bewaren boven 25˚C.
Na oplossing bewaren in een koelkast (2°C - 8°C) gedurende maximaal 24 uur.
Gemedicineerd water dat na 24 uur niet werd genuttigd dient te worden weggegooid.

Inhoud:
48 bruistabletten
Kenmerken:
Merk ZOETIS
Categorie Runderen geneesmiddelen
Prijs 84,06 €
Gewicht 2673 gr
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.